Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 14 de Maig del 2024
TRADICIONS

Torrent despedix a la Geperudeta en el seu retorn a la parròquia de Sant Lluís Bertran

Centenars de torrentins i torrentines de totes les edats van acompanyar a la Verge dels Desemparats en el seu últim "passeig" pels carrers de la capital de l'Horta Sud

La imatge de la Verge dels Desemparats va realitzar l'últim dels trasllats des de la parròquia de l'Asunción fins a Sant Lluís Bertran. Centenars de torrentins i torrentines van acompanyar a la seua Patrona en un dels actes més emotius de la festivitat en honor a la Patrona. A les 21 hores del dilluns 13 de maig la imatge de la Geperudeta eixia a coll de l'Arxiprestal entre aplaudiments i pètals de rosa per a començar el seu camí de retorn a l'Ermita on descansa durant tot un any. Els primers a oferir el seu afecte a la Mareta van ser els xicotets de l'escoleta infantil de Veo veig que cada any li dediquen cançons a l'inici del seu recorregut.



Un camí que es fa en tot just cinc minuts es transforma en hores a causa de la quantitat d'afecte en forma de poesia i rondalles que li dediquen els seus fidels emocionats de tindre davant a la Mare de tots els torrentins i torrentines. Com és costum la primera parada es va fer a les portes del casal de la falla de la Plaça on les seues falleres majors li van dedicar versos acompanyats de la rondalla. El següent punt destacat és al carrer sant Cristòfor on els seus veïns i veïnes la reben amb traca i milers de pètals de rosa.



Una altra de les parades importants és en l'antic edifici de l'Ajuntament on li esperaven les Falleres Majors de Torrent, María Peris i Vega Román, la Reina de la Trobada, Mariola Garrido i la Musa de la Música, María González, que emocionades, li van dedicar paraules d'afecte i agraïment a la Geperudeta. I ací va ser on es viu un dels moments més emotius del trasllat amb l'entrada de la imatge a l'edifici consistorial com a alcaldessa perpètua de Torrent.



L'última parada al carrer de Ramón y Cajal és a les portes del col·legi de la Puríssima on els seus alumnes li dediquen cançons mentre cauen milers de pètals de rosa. I ja, fregant la mitjanit un castell de focs artificials anunciava que la Mareta arribava a l'Ermita entre aplaudiments mentre que el agranar-vos fan diversos intents d'entrada entre aplaudiments per a després de diversos intents entrar en el temple. Ja a l'interior de la parròquia i a manera de comiat es va cantar l'himne de la coronació per a acomiadar a la Verge dels Desemparats en el seu retorn a la seua capella.



Acte del Besamans
Aquest dimarts 14 de maig té lloc l'acte del Besamans de la Verge en la parròquia de l'Ermita on durant tota la jornada els seus devots i fidels pot passar i contemplar la seua imatge. En horari de matí i vesprada passen pel temple milers de torrentins i torrentines de totes les edats. El dia finalitza amb una eucaristia pels clavaris i confrares difunts posant punt final als actes en honor a la Patrona de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.112.154

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.