Dimecres, 29 de Maig del 2024

Actualitzada Dimarts, 28 de Maig del 2024 a les 11:50:26 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 13 de Maig del 2024
TRADICIONS

Torrent viu amb emoció les festes en honor a la Verge dels Desemparats

L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, va depositar la seua vara de comandament als peus de la Verge abans de la processó

La ciutat de Torrent ha viscut un cap de setmana replet de fervor i devoció en honor a la seua patrona, la Verge dels Desemparats. Multitud de veïns i visitants han participat en els diferents actes organitzats per la Confraria de la Verge dels Desemparats i en els quals ha col·laborat l'Ajuntament de Torrent. Després dels tres dies de tridu en l'Ermita de Sant Vicent Ferrer del Mas del Jutge, la Verge arribava el dissabte a la nit a la Parròquia de l'Asunción de Ntra. Sra., portada a coll pels propis veïns de Torrent. Un emotiu moment que va congregar a milers de persones que van voler retre homenatge a la seua patrona.El diumenge arribava la festa gran en honor a la Verge, amb la Missa Major, i a la vesprada tenia lloc la multitudinària processó pels carrers del centre històric, precedida per una Gran Dansá amb dolçainers i balladors. Entre ells, cal destacar la presència de les Falleres Majors de Torrent, María Peris i Vega Román, al costat de la seua Cort d'Honor. Així mateix, també han estat presidint en un lloc destacat, els clavaris d'enguany, sent el Clavari Major, Guillermo Ros.Un moment especialment significatiu va ser quan l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, va depositar la seua vara de comandament als peus de la Verge abans de la processó. Folgado va expressar la seua devoció cap a la patrona, afirmant que "Ella és l'alcaldessa perpètua d'aquesta Gran Ciutat". L'alcaldessa també va destacar l'honor i l'emoció que ha suposat per a ella aquest emotiu gest. La processó culminava amb un gran castell de focs artificials a la Torre, posant el fermall d'or a una jornada plena de fervor i tradició.
 

Els actes continuen dilluns
Els actes en honor a la Verge dels Desemparats continuen aquest dilluns amb el retorn de la imatge a la Parròquia de Sant Lluís Bertran. Portada a coll i sota un mantell de pètals, la Verge recorrerà els carrers del centre històric en un emotiu trasllat. Cal destacar la parada a l'Ajuntament de Torrent, on la Verge és considerada alcaldessa perpètua i on rebrà les poesies de les Falleres Majors de la ciutat, María i Vega, la Reina de la Trobada, Mariola Garrido, i la Musa de la Música, María González. A més de la parada en el Col·legi La Puríssima.El dimarts tindrà lloc el tradicional besamans a la Verge des de les 10.00 hores, per on passaran milers de torrentins i torretines a honrar a la seua patrona. Les festes en honor a la Verge dels Desemparats suposen una de les cites més importants del calendari festiu de Torrent i constitueixen una expressió profunda de la fe i les tradicions de la ciutat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
100.26.179.41

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.