Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 10 de Maig del 2024

Sumant per Torrent demana eliminar les barreres arquitectòniques de la Sala d'actes de l'Ajuntament de Torrent

Amb aquesta mesura el partit local pretén que els ciutadans/as amb Mobilitat Reduïda puguen accedir al recinte sense cap impediment

Sumant per Torrent ha presentat una nova Proposta a l'Ajuntament, després d'haver rebut la petició de la mare d'un jove amb Diversitat Funcional, denunciant la falta de cadira o Plataforma elèctrica Salvaescaleras en l'accés a la Sala d'actes de l'Ajuntament en la seua planta inferior. Aquests dispositius ajuden a l'accessibilitat, en el cas que per exemple un assistent a un acte en aquest Saló haja d'accedir a l'escenari, o es faça càrrec del suport en el control de llums o so de qualsevol esdeveniment, tal com va ocórrer fa unes setmanes.


En paraules de Roberto Gómez, secretari general, "en la part superior o llotja de la Sala d'actes és on se situen els assistents amb Mobilitat Reduïda, ja que és fins on arriben els ascensors del mateix edifici de l'Ajuntament. El problema és si es dóna un cas com el descrit anteriorment, en el qual el menor va haver de ser "portat" en la seua cadira de rodes per diversos assistents que es van oferir voluntàriament per a accedir al lloc de control de llums i so".


Des de la formació local recorden que l'obligatorietat de garantir l'adaptabilitat dels centres a totes les persones està continguda en la Llei 1/1998, de 5 de maig, d'Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques, Urbanístiques i de la Comunicació.


En l'article 2. Àmbit d'aplicació, la present Llei diu que serà aplicable en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, en totes les actuacions referides al planejament, disseny, gestió i execució d'actuacions en matèria d'edificacions, urbanisme, transport i comunicacions.


Les actuacions regulades estan referides tant a la nova instal·lació, construcció o ús, com a la rehabilitació o reforma d'unes altres ja existents, en les matèries apuntades, siguen promogudes o realitzades per persones físiques o jurídiques, de naturalesa pública o privada.


És per això que Sumant per Torrent ha demanat estudiar la viabilitat d'executar actuacions i implementar solucions tècniques per a facilitar l'accessibilitat de les persones amb Mobilitat Reduïda a la Planta Baixa de la Sala d'actes de l'Ajuntament en casos necessaris, bé siga amb Plataforma Elèctrica Salvaescaleras, o similars.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.21.105.209

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.