Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 10 de Maig del 2024

El PSOE demana que el dia 9 de maig siga festiu en tota la Unió Europea

L'objectiu és reforçar la identitat europeista celebrant el Dia d'Europa de manera conjunta i promovent activitats en centres escolars que amplien el coneixement de la nostra identitat i valors compartits

Coincidint amb la celebració del Dia d'Europa, el PSOE de Torrent ha presentat una moció per a sol·licitar que, des de la Comissió i el Parlament Europeus, es declare el 9 de maig com a festiu en tots els països de la Unió Europea. "El dia 9 de maig les i els europeus tenim una ocasió per a reivindicar la nostra pau i unitat, un projecte comú i compartit que s'ha configurat com a baluard d'uns valors democràtics, de llibertat i desenvolupament social", explica el regidor del Grup Municipal Socialista, Eduardo Gómez.


El 9 de maig commemora la Declaració Schuman, un dels primers passos en la conformació d'un sistema de cooperació política internacional que faria inconcebible la guerra entre nacions europees. "Aquest va ser el primer pas per a la construcció del projecte europeu del qual hui som part, de la construcció d'una identitat compartida fonamentada en uns valors.

 

Aquest concepte d'Unió, d'espai compartit entre el conjunt de la ciutadania, ha de continuar configurant-se com a element central de la construcció d'una societat millor i més justa, que transmeta eixos valors al conjunt del món", matisa Gómez, qui recorda que les nostres ciutats han sigut durant molts anys beneficiàries de diferents plans europeus dirigits a consolidar el seu creixement i promoure un desenvolupament sostenible que permetera la generació d'infraestructures i serveis millorant el benestar de la ciutadania i ampliant la cohesió interterritorial de la nostra Unió.


Per als socialistes, aquest esforç s'ha de reconéixer com un acte important de solidaritat, de reequilibri i d'esforç compartit. Però ha d'anar més enllà d'una identitat europeista basada exclusivament en drets d'àmbit econòmic o mercantil, en el repartiment de fons econòmics: "L'europeisme ha de constituir no sols una ideologia o uns valors sinó una identitat, una part indissoluble d'allò que som com a ciutadans i ciutadanes. Eixa identitat ha de transcendir la concreció de l'administratiu o el jurídic i avançar cap a l'emocional, cap al sentiment de pertinença i de valors i aspiracions compartides com la llibertat, la igualtat, la justícia, la seguretat...", argumenta el regidor socialista.


A més d'això, la Unió es fonamenta en una sèrie de conviccions que comprenen la igualtat entre homes i dones, la protecció del medi ambient, la cohesió econòmica i social, el respecte a la diversitat cultural i lingüística, la protecció dels drets de la infància... totes elles qüestions també irrenunciables i que són part de la nostra identitat col·lectiva, del consens construït per una societat democràtica i que avança malgrat determinats moviments reaccionaris i antieuropeistes.



Per tots aquests motius, el PSOE de Torrent, des del convenciment de la necessitat de reforçar aquesta identitat europeista, que està associada a tots els valors descrits, considera necessari treballar per a fomentar eixe esperit compartit: "Existeixen multitud de fórmules per a reafirmar eixa identitat pròpia, però una d'elles, una de les maneres de fer més assenyalada aquesta celebració i compartir-la com a tal és la determinació que siga un dia festiu.

 

Així mateix, i amb la voluntat de transmetre tots aquests principis a les noves generacions, és procedent que en els centres escolars es desenvolupen activitats específiques per a promoure el coneixement de la nostra identitat europea i dels valors que representa, dels serveis que presta a la ciutadania i del que suposa per a les nostres famílies", desenvolupa el portaveu del Grup Municipal Socialista, Andrés Campos.



En definitiva, per als socialistes la construcció d'aquesta identitat europea, en la mateixa mesura en què se celebren els festius nacionals, regionals i locals, exigeix que es commemore aquest dia d'una manera adequada i aconseguir això suposaria que, per primera vegada en la història, tots els ciutadans i ciutadanes de la Unió compartírem aquesta celebració plenament, amb un vertader caràcter identitari i reivindicatiu del qual som i compartim.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.207.183

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.