Dissabte, 15 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 09 de Maig del 2024
VIVENDA

Suspés el desnonament d'una dona i quatre menors a Torrent

L'Ajuntament s'ha compromés a tramitar davant l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sól la sol·licitud d'un habitatge per a aquesta família

El desnonament d'una dona que viu sola amb quatre menors, un d'ells un bebé, a Torrent ha sigut suspés per dos mesos amb el "compromís" de buscar en aquest temps una alternativa residencial per a aquesta família. El portaveu de PAH València, José Luis González, al costat de Carmen, una dona que viu sola amb quatre menors, un d'ells un bebé el desnonament del qual ha sigut suspés per dos mesos amb el "compromís" de buscar en aquest temps una alternativa residencial per a aquesta família.

El portaveu de l'associació PAH València, José Luis González, ha explicat que estan "contents" per com s'ha resolt momentàniament la situació de Carmen i ha avisat que "tornaran" si al cap de dos mesos no hi ha una solució. "Hi haurà un nou assenyalament per al llançament, però tothom s'ha compromés a buscar una alternativa residencial. Almenys aquesta nit eixos xiquets no dormiran al carrer", ha ressaltat.



Segons González, l'Ajuntament de Torrent s'ha compromés a tramitar davant la EVHA (Entitat Valenciana d'Habitatge i Sól) la sol·licitud d'un habitatge per a aquesta família i ha valorat que el fons propietari haja oferit aquesta alternativa. El desnonament de Carmen estava fixat per a aquest dimecres, a pesar que del Comité de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) de l'ONU havia demanat al Govern espanyol que el paralitzara o els donara un habitatge.



González ha explicat la situació "peculiar" de Carmen i la seua família i ha valorat que s'haja pogut posposar el desnonament, després d'intents fallits de la PAH d'aconseguir-li un habitatge digne. Ha explicat que Carmen, les seues tres filles i la seua neta (aquestes quatre últimes, totes menors) estan "ocupant" l'habitatge de Torrent, per la qual cosa el jutge va determinar "no fer-los part del procediment judicial" (el banc va actuar contra l'últim inquilí que no pagava), i per això "no se li apliquen els beneficis del marc normatiu actual".



"Respectant la tècnica jurídica, ens sembla una basta martingala o un galimaties tècnic que al final obté alguna cosa que va contra l'esperit de totes les lleis", ha assegurat. El representant de la PAH ha explicat que han sol·licitat un habitatge per a Carmen a la EVHA de la Generalitat i a l'Ajuntament, però cap administració disposava d'una alternativa residencial per a elles.



"Com les Administracions no tenien alternativa i no s'aplica el marc normatiu, hi ha una desprotecció absoluta", ha ressaltat per a afegir que per això van acudir al DESC de Nacions Unides, al qual des de la PAH van entregar diverses desenes de documents sobre el cas. "A la vista de tot, ha resolt sol·licitar a l'Estat que per a evitar danys irreparables, suspenga el desnonament o alternativament atorgue un habitatge digne a aquesta família", ha relatat José Luis González.



Al seu judici, aquest cas reflecteix "una situació duríssima" i el "millor exponent de la complexitat del problema de l'habitatge" i ha apuntat que "alguns jutges continuen sense ser solidaris amb l'esperit de les lleis" i que "les normes d'escut social haurien de perfeccionar-se per a evitar interpretacions contra els drets humans".



"Les Administracions continuen mirant cap a un altre costat i parlen sol de construir habitatge d'ací a quatre o cinc anys", ha opinat per a recordar que han presentat al Consell un pla de xoc "amb mesures contra l'emergència residencial", com que les Administracions siguen les titulars dels contractes de lloguer i les famílies se subroguen, que hi haja crèdits blans per a lloguer o incrementar les ajudes de lloguer perquè "les actuals s'han quedat xicotetes amb relació al mercat".



González ha lamentat que les Administracions "no posen en marxa cap control de preus de lloguers, s'usa l'habitatge com a arma llancívola i la Sareb no ha proporcionat tots els habitatges que podria", i ha demanat programes de solidaritat perquè els propietaris amb habitatges buits les mobilitzen "garantint que cobraran i no hi haurà desperfectes". 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.22.249.90

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.