Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 08 de Maig del 2024
SANITAT

Sanitat posa en marxa el programa del mosquit tigre esterilitzat

L'acció consisteix la solta de mosquits mascles esterilitzats, ja que no piquen i s'alimenten de plantes i en apariar-se amb les femelles, els ous que aquestes posen no són fecundats, la qual cosa interromp el cicle de reproducció

La regidoria de Sanitat posa en marxa un programa innovador per a combatre al mosquit tigre. Aquest programa, en conjunt amb la conselleria de Sanitat, consisteix la solta de mosquits mascles esterilitzats que no piquen i s'alimenten de plantes i que en apariar-se amb les femelles, els ous que aquestes posen no són fecundats, la qual cosa interromp el cicle de reproducció.



La campanya contempla a més una sèrie de mesures per a previndre la proliferació del mosquit tigre i controlar la seua població a Torrent. Entre les mesures que es posaran en pràctica, destaca com a novetat la implementació del mètode del mosquit tigre esterilitzat. A més d'aquesta mesura, s'intensificaran les labors de control de mosquits en les zones més propenses a la proliferació de l'insecte, com a parcs, jardins i zones humides. S'instal·laran paranys per a mosquits en El Vedat, Calicanto i els disseminats, i es realitzaran tractaments de desinsectació en l'entorn urbà.



El regidor de Sanitat, Santiago Calatayud, ha explicat que l'esterilització de mosquits és una tècnica "molt eficaç" que ja s'ha utilitzat amb èxit en altres ciutats. "Aquesta tècnica ens permetrà reduir la població de mosquits de manera significativa i evitar molèsties als veïns de Torrent".



Calataiud ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per a previndre la proliferació del mosquit tigre i ha demanat als veïns que eliminen de les seues cases i jardins qualsevol recipient que puga acumular aigua, ja que aquests són els llocs on el mosquit tigre deposita els seus ous. L'objectiu d'implementar totes aquestes mesures és minimitzar la presència del mosquit tigre en el municipi i evitar les molèsties que aquest insecte pot causar als veïns i veïnes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.11.176

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.