Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 02 de Maig del 2024
EDUCACIÓ

La conselleria d'Educació prohibeix els mòbils en els centres educatius

La mesura entrarà en vigor aquest pròxim dilluns i solo es podran utilitzar en cas d'activitats didàctiques i en cas d'emergències mèdiques

La conselleria d'Educació ha pres la decisió de prohibir els telèfons mòbils en els centres educatius de tota la Comunitat Valenciana. La mesura, que entrarà en vigor aquest pròxim dilluns 6 de maig, tindrà com a excepció raones de salut o altres motius autoritzats pel centre així com activitats didàctiques supervisades pel docent. Així, figura en una resolució d'Educació que es publicarà aquest divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i que ha anunciat aquest dijous el conseller, Jose Antonio Rovira.



Sobre aquest tema, ha explicat que amb aquesta mesura, que estarà vigent tot el curs escolar, es pretén començar a fer front al problema de l'assetjament i ciberassetjament mentre es publica la norma de convivència, que ja està en fase d'exposició pública, així com que l'alumne "deixe d'estar pendent del mòbil" mentre estiga en el col·legi i instituts.



Per això, la prohibició de l'ús de mòbils en els centres estarà vigent durant tota la jornada, ja siga durant les classes lectives, l'esbarjo o les activitats extraescolars per a evitar "l'ús indiscriminat del mòbil sense supervisió, que poden generar dificultats en l'aprenentatge i també en la convivència". "En arribar al centre el mòbil s'apaga i només en eixir es pot encendre", ha apuntat.



En cas d'incompliment, serà el mateix centre el que s'encarregue de la retirada del mòbil, la seua custòdia temporal i la seua devolució. D'aquesta manera, es vol reforçar l'autoritat del professorat. A més, s'impartirà campanyes de sensibilització i formació a la comunitat educativa sobre l'ús de mòbils i xarxes socials.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.146.176.88

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.