Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 30 de Abril del 2024
SUCESSOS

Condemnat a 10 anys de presó el fisioterapeuta que va abusar d'una xiqueta de dos anys amb paràlisis

L'Audiència li condemna a pagar en concepte de responsabilitat civil la quantitat de 10.350 euros a la víctima, de 20.300 euros a la mare i de 5.000 euros al pare

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a un jove fisioterapeuta a la pena de 10 anys i quatre mesos de presó per abusar sexualment d'una xiqueta de dos anys i huit mesos amb paràlisi cerebral i retard en el desenvolupament motor. Durant el judici, el condemnat va defensar que "únicament estudiava el sòl pelvià de la menor" per a valorar la seua mobilitat amb el consentiment i coneixement dels progenitors, però el Tribunal no ha cregut la seua versió.



Pel que el jutjat condemna al jove per un delicte d'abús sexual sobre menors de 16 anys i, al costat de la pena de presó, li imposa la inhabilitació especial per a qualsevol professió, ofici o activitats que comporten contacte regular i directe amb menors d'edat per un temps de 18 anys. Igualment, l'Audiència li condemna a pagar en concepte de responsabilitat civil la quantitat de 10.350 euros a la víctima, de 20.300 euros a la mare i de 5.000 euros al pare.



Els fets van ocórrer el maig de 2022 quan el condemnat prestava serveis com a fisioterapeuta en una empresa a la qual l'Ajuntament havia adjudicat eixe mateix any el contracte del servei del Gabinet Psicopedagògic Municipal a la Casa de la Dona. La menor acudia al centre diverses vegades per setmana. El 3 de maig de 2022, van acudir a la seua cita i l'acusat se la va emportar fins a un dels despatxos i va tancar la porta, mentre la mare esperava que fora.



La dona, alertada pel plor de la xiqueta, va intentar veure per una escletxa i va veure al sanitari amb la menor damunt dels seus genitals, però no va poder obrir la porta. Va cridar al seu marit, que li esperava al carrer. Van tombar la porta i tots dos pares van poder entrar. La mare va agafar a la xiqueta, qui tenia el bodi descordat i el bolquer posat a l'inrevés. Va ser assistida eixe dia en Urgències i se li van diagnosticar diverses lesions que van requerir assistència i li van provocar un trastorn d'estrés posttraumàtic.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.189.182.36

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.