Dijous, 09 de Maig del 2024

Actualitzada Dijous, 09 de Maig del 2024 a les 11:30:26 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 25 de Abril del 2024
MARINAELA ACEVEDO, COORDINDORA LOCAL DE PODEM TORRENT

"La crisi habitacional està sent una realitat en Torrent"

Marianela és argentina de naiximent i torrentina d’adopció porta dos anys a la ciutat. Actualment és la coordinadora local de Podem en Torrent fins que es convoquen les eleccions. Va estudiar Ciències Polítiques. Es va unir a Podem un mes després de l’acord amb Esquerra Unida i Compromís i des d’aleshores treballa per millorar la vida dels seus veïns i veïnes després de treballar en l’administració pública i privada

Com està ara com ara el seu partit després de les eleccions locals? Jo vaig unir-me a Podem pocs mesos abans dels comicis. Jo ja coneixia Podem des de l'Argentina, ja que hi ha molta vinculació política entre ambdós països. Ens vàrem rebre amb els braços oberts. He de dir que hi ha molts punts en comú com el feminisme, l'ecologisme i el republicanisme. Jo ara estic en funcions fins que es convoquen eleccions. Hi ha molt de treball en conjunt des de l'Ajuntament al cercle de Podem.



Podem com funciona per a presentar propostes al grup municipal? Nosaltres traslladem les nostres propostes a Xavi i Mª Jesús. Cadascun dels partits té les seues funcions i al final és una forma de treballar molt enriquidora perquè tots aportem les nostres idees per millorar la problemàtica que pot tindre en un determinat moment la societat.



Però queden encara tres anys, vosté estaria a favor de repetir l'experiència d'anar a unes eleccions locals en coalició? Es tracta d'una unió de forces i crec que és molt positiu perquè intentem que en política que hi haja diferents veus i no només es quede en un bipartidisme i si es pot créixer, benvinguda siga sempre.



Podem en l'àmbit nacional ha passat per moments complicats, creu que el futur del partit passa per les eleccions europees de juny? Crec que són indicadors. Més enllà, els resultats són el fi d'un procés, però crec que també cal ficar atenció en el procés. Crec que tenim un equip formidable de cara a les europees. Sempre es fica en focus en els resultats, però estem parlant d'un espai polític que té 10 anys. En 10 anys la societat ha canviat i els escenaris van canviant i els partits van evolucionant i tenim per davant grans desafiaments.



Des d'una visió d'una persona que ve de fora, com veu la societat torrentina i la situació de la localitat? En la ciutat s'ha produït un canvi poblacional molt important en aquest últim any i això fa que canvien també les seues necessitats i crec que és clau acompanyar eixos canvis. Institucionalment, és necessari abordar certes qüestions com ara la crisi habitacional ara els preus es disparen i els mateixos locals no poden accedir a una vivenda.



Creu que l'actual govern local està abordant totes les problemàtiques de la societat actual? Hi ha unes qüestions ideològiques que no es deixen vore més enllà. Ja no sols en l'àmbit econòmic sinó també d'altres temes com ara parlar de censura o parlar de negacionisme. Crec que no s'està acompanyant els canvis socials no sols en Torrent. Un exemple és el negacionisme davant la violència masclista i estan negant una estructura patriarcal que mata.



Fa uns dies es va aprovar una moció per crear una secció específica en les biblioteques per a matèria de diversitat sexual. No només estàs atacant la informació sinó que es vol demonitzar. Estem parlant d'una biblioteca on els joves han de rebre informació, és un deure institucional fomentar-la entre els més joves i més menuts per aconseguir una societat sana. És un escenari que es dóna en la dreta i ultradreta no només en Torrent sinó en Espanya i cal prestar atenció perquè no és una cosa menor. Són coses que poden fomentar odi davant les persones que pensen diferent. Aquests són els desafiaments de l'esquerra actualment.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.221.15.15

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.