Dijous, 09 de Maig del 2024

Actualitzada Dijous, 09 de Maig del 2024 a les 11:30:26 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de Abril del 2024
TEATRE

Maria Galiana arriba a l'Auditori amb "La Reina de la Bellesa de Leenane"

L'òpera preval de l'irlandés Martin McDonagh i dirigida per Juan Echanove, ens parla de la soledat i les relacions familiars

LA REINA DE LA BELLESA DE LEENANE, òpera prima de l'irlandés MARTIN MCDONAGH, ens parla de la soledat i les relacions familiars en les zones més desfavorides i despoblades del nostre món. Un dur relat d'una relació maternofilial i un dur repte superat amb absoluta solvència per a MARÍA GALIANA, que encarna un paper totalment oposat al de la dolça àvia Herminia de la sèrie "Explica'm", que tanta fama li ha proporcionat. Adaptada per BERNARDO SÁNCHEZ SALAS i magistralment dirigida per JUAN ECHANOVE, completen el repartiment LUCÍA QUINTANA, JAVIER MORA i ALBERTO FRAGA.


La història transcorre en l'extraradi de Leenane, a la regió de Connemara, al Nord-oest d'Irlanda, a mitjan dècada dels 90. Els seus protagonistes, Mag Folan (María Galiana) i la seua filla Maureen (Lucía Quintana), conviuen soles des de fa vint anys. Les altres dues filles, casades, viuen lluny de Leenane, i Maureen, que roman soltera amb més de quaranta anys, ha d'encarregar-se de l'alimentació i altres cures de la seua mare, molt limitada de moviments, fins i tot malferida en una mà.


Els seus caràcters respectius, viciats per silencis i mentides, i marcats per les rutines domèstiques, per una relació maternofilial tibant i repressiva, es veuran alterats per un episodi local: el retorn eventual a Leenane d'Ànec Dooley, que treballa d'obrer a Londres. La circumstància propiciarà el retrobament d'Ànec i Maureen, la qual cosa haurà de provocar un desgrat evident en l'anciana així com una cadena de situacions entre mare i filla amb conseqüències dramàtiques.



La funció serà el diumenge 28 d'abril de 2024 a les 19 h. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l'Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.225.35.81

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.