Dijous, 09 de Maig del 2024

Actualitzada Dijous, 09 de Maig del 2024 a les 11:30:26 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de Abril del 2024

El PSOE commemora el centenari del naixement d'Estellés amb una lectura pública dels seus poemes

Segons els socialistes s'ha demanat que Torrent s'unisca al centenari del seu naixement sense obtindre resposta

Els socialistes han commemorat el centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés amb una lectura pública en la seua seu de la plaça de la Llibertat. Segons el PSOE, des de la seua bancada s'ha demanat que Torrent s'unisca a aquesta cita cultural sense obtindre resposta de l'equip de govern, "menyspreant, una vegada més, la nostra cultura i la nostra llengua". Vicent Andrés Estellés, reconegut pel seu profund impacte en la literatura valenciana, va ser homenatjat a través de l'emotiva lectura d'alguns dels seus poemes més emblemàtics, que evoquen la bellesa de la terra valenciana o reflexionen sobre la societat i la vida quotidiana.


"La lectura pública no sols va servir per a fer justícia i reconéixer el llegat perdurable d'Estellés a Torrent, sinó també com una oportunitat per a celebrar la riquesa cultural i lingüística de la regió valenciana. La nostra ciutat no podia mantindre's al marge del 'Any Estellés' i donar l'esquena a un poeta valencià que és patrimoni de València i d'Espanya. Des del PSOE de Torrent ens enorgulleix haver facilitat un espai per a compartir i apreciar l'obra d'un dels poetes més influents del segle XX", explica el portaveu del Grup Municipal Socialista, Andrés Campos.


"La seua poesia continua sent una font d'inspiració i reflexió per a les generacions actuals i esdevenidores. Creiem, com ell, en les reivindicacions d'un poble. El fill de Carmen i Vicent, el forner que treballava en el 'Forn de Marieta', el net major de Nadalet... és la veu d'un poble", matisa l'introductor de l'acte, el regidor socialista José Pascual Martínez. Des del PSOE de Torrent agraeixen a totes les persones que van participar en el tribut i lectura pública, així com als qui contribueixen a preservar i promoure l'inavaluable patrimoni cultural de Vicent Andrés Estellés.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.1.136

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.