Dimarts, 07 de Maig del 2024

Actualitzada Dilluns, 06 de Maig del 2024 a les 13:54:31 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 23 de Abril del 2024
EDUCACIÓ

El Consell aprova este dimarts el nou decret per a l'admissió escolar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat en una visita a Vila-Real que es recupera el districte únic i a més les famílies monoparentals, nombroses i amb rendes més baixes tindran prioritat per a triar col·legi

El ple del Consell aprova este mateix dimarts el nou decret per a l'admissió escolar. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat en una visita a Vila-Real que es recupera el districte únic i a més les famílies monoparentals, nombroses i amb rendes més baixes tindran prioritat per a triar col·legi.  Principalment, hi haurà canvis en el sistema de punts que barema l'ordre d'elecció. Així, el govern que conformen PP i Vox modificarà els criteris de manera que es beneficiarà més a les famílies que menys recursos tenen, així com les nombroses i les monoparentals. Tots estos col·lectius tindran "prioritat especial", ha afirmat Mazón.

 

En concret, el decret regula el procés d'admissió dels centres docents públics i privats concertats que imparteixen ensenyaments en els nivells d'infantil, primària, ESO i batxillerat, així com els centres d'educació especial valencians. Segons ha explicat Mazón, amb el nou sistema de baremació les llars més vulnerables i amb menys recursos econòmics obtindran més punts que fins ara. El mateix ocorrerà amb les famílies monoparentals i les nombroses. I, per a afavorir la conciliació familiar, gaudiran de més prioritat aquells alumnes que tinguen un parent treballant en l'escola a què volen entrar.

 

Les rendes més baixes passaran de tindre 3,5 punts a 7, i en el cas que una persona acredite ser beneficiària de la renda valenciana d'inclusió de 4 a 7 punts.A més, es reforcen també les mesures de foment de la natalitat, de manera que la baremació de les famílies nombroses i monoparentals creixerà de 5 a 7 punts. També s'incrementa la puntuació assignada als treballadors de l'alumnat del centre docent de 5 a 7 punts per a afavorir a la conciliació familiar i laboral.

 

Important destacar que el nou procediment serà íntegrament telemàtic i inclourà la possibilitat de facilitar l'accés als usuaris que no disposen de coneixements o mitjans. D'altra banda, s'estableix una fase extraordinària per als sol·licitants que no han obtingut plaça en el procediment ordinari i una fase contínua per a millorar la gestió de l'escolarització sobrevinguda.

 

Per altra banda, la nova normativa recupera la possibilitat que cada centre puga assignar un punt a l'alumnat en una circumstància específica determinada pel consell escolar, en el cas dels col·legis públics, o per la titularitat dels centres privats concertats, punt que va eliminar l'anterior consell del Botànic per considerar-lo discriminatori. 

 

"La segregació educativa que tantes vegades hem denunciat s'acaba", ha explicat el president, que ha insistit que el nou decret s'emmarca dins del programa del PP de "llibertat en l'educació" per a les famílies valencianes i es desenvoluparà al costat de la nova llei d'enssenyament que deroga l'anterior instaurat pel Botànic.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.230.82

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.