Divendres, 03 de Maig del 2024

Actualitzada Divendres, 03 de Maig del 2024 a les 12:40:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 19 de Abril del 2024

El PSOE continua denunciant la falta de transparència del govern de Folgado

Aquesta vegada el principal partit de l'oposició ha enviat una carta als síndics de les Corts

Després de la recent controvèrsia suscitada en el Ple Ordinari d'abril de la Diputació de València respecte a la modificació del Pla de Mesures Antifrau de la Diputació i l'elecció d'Amparo Folgado com a nova presidenta d'aquest comité, el PSOE de Torrent ha enviat una carta dirigida als grups polítics amb representació en la Junta de Síndics de les Corts Valencianes per a mostrar la seua preocupació davant tal designació i recordar-los la falta de transparència del govern de PP-Vox a Torrent i la nul·la col·laboració de la senyora Folgado amb el Síndic de Greuges.


"La designació d'Amparo Folgado per a liderar el Comité Antifrau de la Diputació de València ens genera seriosos dubtes, ja que la seua inclusió en aquest comité podria comprometre l'efectivitat i neutralitat d'aquest", explica el portaveu del Grup Municipal Socialista, Andrés Campos, qui matisa que "resulta significatiu que es designe responsable un òrgan de control de possibles irregularitats per conflictes d'interessos i corrupció a una persona que ha sigut reprovada pel Síndic de Greuges a causa de la seua falta de col·laboració i transparència. Aquesta decisió pot representar un greu retrocés en les mesures de prevenció de corrupció que tant d'esforç ha costat implementar".


En l'escrit dirigit a les Corts, el PSOE de Torrent recorda que fa a penes dos mesos la Sra. Folgado va reconéixer públicament les deficiències en l'accés a la informació pública en el seu govern PP-Vox, després de les reiterades reprovacions del síndic de greuges. Els continus avisos del Defensor del Poble la van obligar a emetre una provisió indicant la ràpida resolució de les sol·licituds d'informació presentades per les i els regidors de la corporació del Grup Municipal Socialista.


Per a Campos, "resulta alarmant que l'alcaldessa de Torrent faça cas omís a l'obligació de col·laborar amb el Defensor del Poble Valencià, incomplint la llei del síndic de greuges de la Comunitat Valenciana al no facilitar la informació o documentació sol·licitada en els terminis legalment establits". Més encara tenint en compte que la Sra. Folgado, a més del seu recent nomenament en el comité Antifrau, també ocupa el càrrec de diputada provincial de Govern Obert i Integritat Institucional en la Diputació Provincial de València.

 

A més, amb l'elecció de Folgado, es col·loca a un polític al capdavant del comité en lloc d'un funcionari de carrera que ocupava el càrrec fins a la data, un fet que, segons els socialistes, podria comprometre la seua imparcialitat i objectivitat.


Els i les socialistes lamenten profundament l'estratègia del silenci adoptada per l'edil popular davant els intents dels i les regidors de la corporació, en representació de la ciutadania de Torrent, d'obtindre informació de manera transparent per a poder exercir el seu dret de control i fiscalització de la gestió dels òrgans de govern municipals. Per tot això, esperen que els síndics prenguen en consideració aquesta informació per a junts poder vetlar pel respecte a la legalitat i els drets dels ciutadans i ciutadanes de la nostra comunitat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.86.138

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.