Diumenge, 21 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 29 de Març del 2024
VIERNES SANTO

El Divendres Sant acull l'Encontre Dolorós i el Sant Soterrar

Aquest jornada comença amb el trasllat de la vera Creu a les cinc de la matinada que recorre els carrers del nucli antic de Torrent

El Divendres Sant comença al matí amb l'Encontre Dolorós als peus de la Torre i amb la celebració d'un Via Crucis Públic als peus de la Torre i finalitzarà amb el Sant Soterrar on tornaran a participar totes les germandats de la localitat seguint el que va ocórrer en les últimes hores de vida de Jesús. Els itineraris són els següents:

 

4:30 h Acte d’oració i Veneració de la Reliquia de la Vera Creu

Acte d’oració en el temple de la Parròquia de l’Assumpció de Ntra. Sra.

 

 5:00 h Trasllat penitèncial del Pas de la Vera Creu

Itinerari: Parròquia de l’Assumpció de Ntra. Sra., Santo Domingo, Campoamor, Hernán Cortes, Maestro Giner, Plaça Mayor, San Cristóbal, Santa Ana, Plaza San Jaime, San Pedro Alcántara, Albocàsser, Plaza Dominical, Toledo, San Juan Bautista, Casa Museu de la Setmana Santa.

Participa: Germandat  Vera Creu i Crist Resucitat.

9:00 h Encontre Doloros de la Ntra. Sra. dels Dolors amb Jesús de Natzare

 

El Encontre Doloros de Jesús de Natzare i Ntra. Sra. dels Dolors tindrà lloc una vegada les germandats ocupen el espaci que lis ha sigut asignat. Acte seguit es realitzarà el ejercici del Via Crucis.

Finalitzat el encontre seguiran per el carrer i plaça de la Iglesia fins la Parròquia de l’Assumpció de Ntra. Sra. las germandats de Ntra. Sra. dels Dolors i Crist de la Bona Mort seguit del Parroc de l’Assumpció de Ntra. Sra. i per el carrer Fray Luis Amigó fins la Parròquia de Ntra. Sra. de Monte Sión la germandat de Jesús de Natzare i Simó de Cirine, Parroc de Monte Sión i Reina de l’Encontre i Àngel de Resurrecció. La resta de germandats, una vegada s’escolte el toc de corneta, desfilaràn amb marxa ordinari.

 

Parròquia de Monte Sión

Itinerari: Parròquia de Monte Sión, Fray Luis Amigó, Plaza Mayor (encontre).

 

Participen: Germandat Vera Cruz y Cristo Resucitado, germandat Flagelación del Señor, germandat Set paraules, germandat Prendimiento de Jesús, germandat Ecce-Homo, germandat Crucifixión de Jesús, germandat Divino Costado de Cristo, germandat Santa Cena, germandat Negaciones de Pedro, germandat Ntra. Sra. dels Dolors, presidix el pàrroc de la parròquia de Ntra. Sra. de Monte Sión i Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció de 2024, Mariola Garrido.

 

Parròquia de l’Assumpció de Ntra. Sra.

Itinerari: Parròquia de l’Assumpció de Ntra. Sra., plaza Iglesia, San Juan de Ribera, Santo Domingo, Campoamor, Hernán Cortés, Maestro Giner, Plaza Mayor (encontre).

Participen: Germandat Descendimiento de Jesús, germandat Jesús ante el Sanedrín, germandat Santo Sepulcro, germandat Oración del Huerto, germandat Jesús de Medinaceli, germandat Santa Fazt, germandat Jesús de Natzare, germandat Cristo Buena Muerte i presidix el pàrroc de la Parròquia de l’Assumpció de Ntra. Sra.

 

12:00 h Trasllat processional del Pas del Diví Costat de Crist

Itinerari: Plaza de la Libertad, Avda. al Vedat, 25 de Abril, Germaníes, San Fermín, Avda. al Vedat, Albocàsser, Plaza Dominical, San Juan Bautista, Ramiro de Maeztu, Casa Museu de la Setmana Santa.

Participa: Germandat  Diví Costat de Crist

 

12:00 h Trencà de l’hora

La Germandat de les Set Paraules es concentrarà a la Plaza Major, pera realitzar en primer lloc un xicotet acte d’oració i reflexió. Posteriorment ficar-se a redoblar la persució com senyal de dol i conmemoració de la Mort del Senyor.

Participen: Germandats de Torrent

 

20:00 h Processó General del Sant Enterro. Itinerari: Salida desde el Museo de la Semana Santa, Padre Prudencio, Fray Luis Amigó, Plaza Mayor, Maestro Giner, Santo Tomás, Gómez Ferrer, Plaza Obispo Benlloch, Avda. al Vedat, Ejército Español, San Jaime, Toledo, Calvario a la Parròquia de Ntra. Sra. de Monte Sión. Estarà presidida per les autoritats religioses, Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció, Junta Central de Germandats de Setmana Santa i autoritats civils.

 

Adoració al Crist Jacent. Finalitzada la Processó, la imatge del Sant Sepulcre i la imatge de Ntra. Sra. dels Dolors entraran en l’Església, acompanyats dels germans, fidels i autoritats per a participar en l’acte d’Adoració a Crist Jacent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.201.97.224

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.