Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 21 de Març del 2024
SUCESSOS

L'acusat d'abusar d'una menor de dos anys amb paràlisi cerebral diu que "tot és una confusió"

El fisioterapeuta, que està en presó provisional des del moment dels fets ocorrits en la Casa de la Dona, ha insistit en que s'ha malinterpretat una teràpia en la primera sessió del juí

El fisioterapeuta acusat d'abusos sexuals a una xiqueta de dos anys amb paràlisi cerebral en la Casa de la Dona en maig de 2022 ha declarat en la primera jornada de juí que "tot va ser una confusió". El jove, que està en presó provisional des del moment dels fets, ha insistit en aquesta versió en la primera sessió del juí, que té lloc des d'aquest dimecres a la secció segona de l'Audiència Provincial de València. 

 

L'acusat ha reconegut haver practicat una exploració "per via anal i indolora" que "va durar uns deu o dotze segons" en el marc d'un suposat estudi del sòl pelvià per a avaluar els problemes greus de desenvolupament de la menuda que considera "un cas anòmal". No obstant això, ha reconegut que era la primera vegada que ho feia i que només ho coneixia per llibres. Fins a eixe moment havia atés més de 150 menors a la Casa de la Dona, on exercia com a terapeuta.

 

El jove ha declarat davant el tribunal que la mare estava al corrent de la teràpia, que ella va renunciar a estar-hi present, que va tancar amb pany la porta per la "privacitat" de la menor i que el preservatiu que hi havia a la sala el va emprar perquè no hi havia guants ni altres materials. Els pares han negat haver sigut informats de l'exploració rectal per l'acusat ni per qualsevol altre facultatiu. 

 

La fiscalia demana una pena d'entre dotze i catorze anys de presó i l'acusació particular eleva a quinze anys de reclusió. També es demana la prohibició d'acostar-se durant setze anys a menys de 500 metres a la menuda i la inhabilitació especial per a qualsevol professió amb menors. El ministeri públic considera responsables subsidiaris les asseguradores de l'Ajuntament de Torrent i de l'empresa on treballava l'acusat i els reclama vora 31.000 euros per les lesions i els danys morals i psicològics a la família.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.22.119.251

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.