Diumenge, 21 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 21 de Març del 2024
MÚSICA

Sol Picó i Neovocalis próxim espectacles en l'Auditori de Torrent

Sol Picó és una companyia de dansa creada per Sol Picó en 1994 i Neovocalis celebra enguany el seu 20 aniversari

Sol Picó és una companyia de dansa contemporània creada en 1994 per la ballarina i coreògrafa Sol Picó (Alcoi). Des del principi, el seu treball s'inscriu en una línia de mestissatge on interactuen diferents gèneres. Sol Picó construeix ponts entre mons antagònics fent quallar elements aparentment irreconciliables: el flamenc ballat amb puntes, els seus vestuaris guerrers vetlant arquetips femenins o el volum de les seues escenografies cohabitant amb l'orgànic del seu treball.

 

La música dels seus espectacles és una altra de les eines utilitzades per a reforçar la mescla d'estils; sent mitjançant uns arranjaments arriscats en directe o bé mitjançant temes impresos en la nostra memòria. En totes les seues creacions, Sol Picó empra elements de la cultura popular. La seua proposta ofereix un clar exemple de la relació entre mite i memòria, tant individual com col·lectiva.


El món dels superherois serveix d'inspiració per a la nova creació de SOL PICÓ, una reflexió sobre la immigració vista amb els ulls d'una xiqueta, que ens conta la seua història i la de milers de persones que han de deixar la seua llar a la força per a encaminar-se a un destí incert, que pot no ser tan acollidor com esperaven.

 

Amb música en directe i inspirat en l'estètica del còmic, MACARRON POWER mostra les vicissituds i dificultats que la nostra heroïna ha de superar al llarg del seu viatge, i com aquesta s'enfronta a les seues pors gràcies també als aliats i amics que es troba pel camí. El públic també forma part d'aquest viatge, col·laborant en aquest espectacle interactiu, siga en l'escenari o des de la seua butaca. La funció serà el dissabte 23 de març a les 19 h.


L'Auditori també ha volgut unir-se aquest cap de setmana a la celebració del 20 aniversari de NEOVOCALIS, una formació coral que ja ha visitat aquest escenari en ocasions anteriors i que mostra en les seues propostes musicals un repertori original i innovador, sempre encaminat a l'estudi i interpretació de la música coral dels segles XX i XXI. 

 

NEOVOCALIS consolida el seu treball en un profund estudi de la partitura, un treball minuciós del text i la cerca de repertoris originals i inèdits per al públic, unit tot això a una cuidada posada en escena. Els projectes de NEOVOCALIS solen ser a cappella, amb una especial dedicació a la música sacra, al costat d'altres produccions de música coral francesa, amb cançons de Debussy, Ravel, Poulenc i Schmitt, i cançons iberoamericanes.


Amb motiu dels seus 20 anys de trajectòria, ha preparat un programa molt especial que porta per títol LAUS ET LAETITIA (lloança i alegria). És un projecte sacre, molt festiu, fresc i jovial, que mostra l'entusiasme de NEOVOCALIS per continuar fent música coral d'avantguarda. La primera part, LAUS, està dedicada a la lloança, i en ella s'estrenen dues noves obres del seu director, Rafael Sánchez Mombiedro, al costat d'altres d'autors reconeguts en el panorama coral actual, com a Ona Gjeilo i Andrej Makor, entre altres.

 

La segona part, LAETITIA, és una explosió de goig i alegria, que s'inicia amb dues Cantate Domine, un del compositor basc Josu Elberdin i un altre d'estrena del seu director. En ella s'interpretaran tres al·leluies, de Fredrik Sixten, Elaine Hagenberg i Kim André Arnesen, respectivament. El concert serà el diumenge 24 de març a les 19 h. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l'Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de l'espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.201.97.224

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.