Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 14 de Març del 2024
MOBILITAT

L'Ajuntament oferirá formació a les usuàries de Vehicles de Mobilitat Personal que no tinguen carnet de conduir

Aquest curs de formació voluntària proposat pel grup Compromís, Podem, Esquerra Unida, al que s’ha compromés a organitzar i posar en marxa el govern municipal, lliurarà un document acreditatiu a les persones que el superen. Addicionalment, l’Ajuntament s’ha compromés a estudiar la manera de bonificar fiscalment les persones que el superen

L'Ajuntament oferirà formació formació viària a les usuàries de Vehicles de Mobilitat Personal que no tinguen cap carnet de conduir. Aquest curs de formació voluntària proposat pel grup Compromís, Podem i Esquerra Unida, al que s’ha compromés a organitzar i posar en marxa el govern municipal, lliurarà un document acreditatiu a les persones que el superen.

 

Addicionalment, l’Ajuntament de Torrent s’ha compromés a estudiar la manera de bonificar fiscalment les persones que el superen. Xavier Martí, portaveu del grup municipal Compromís-Podem-EUPV ha aclarat que, “la iniciativa que hem aprovat té com a objectiu impulsar la seguretat vial de Torrent, mitjançant la formació i la conscienciació en l’ús d’aquest mitjà de transport urbà”.

 

Des de la fi de la pandèmia la venda de patinets elèctrics s’ha estés notòriament, especialment els patinets lleugers, el que ha implicat un major nombre de persones que circulen per les vies urbanes de les nostres ciutats. “L’ús dels patinets té un clar component econòmic, al que s’uneix la seua facilitat d’ús, un desplaçament més fluït per les vies urbanes, així com la inexistència d’obligatorietat d’obtenció de permisos o llicències per a la seua circulació”, ha explicat Xavier Martí, com a portaveu i impulsor de la proposta.

 

A Torrent, la regulació dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) es troba recollida breument a l’Ordenança Municipal de Mobilitat i Circulació, en la qual destaca que es pot conduir un VMP a partir dels 15 anys, un fet que, segons Martí: “ens permet concloure que hi ha un desconeixement de les normes de circulació que no només augmenta potencialment el risc en la mobilitat urbana, sinó que les estadístiques ens indiquen clarament que provoca accidents per incompliment i desconeixement de les normes més mínimes de circulació”.

 

Per a apuntalar aquesta afirmació el portaveu va mostrar les xifres de la ciutat de València, en la qual entre 2022 i 2023 els accidents amb patinets implicats han crescut un 20%. “Per açò és fonamental que les usuàries de VMP coneguen les normes de circulació amb la nostra proposta, que és un curs bàsic i gratuït on s’ensenyen els coneixements bàsics per a circular amb seguretat”, ha conclòs. Finalment, Martí ha declarat que “la proposta respon a unes necessitats dels torrentins i torrentines i nosaltres l’hem fet realitat a l'ajuntament”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.224.57.231

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.