Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 13 de Març del 2024

El PSOE denuncia que Folgado ha fet "cas omís" a les peticions del síndic sobre l'us partidista del rebut de l'aigua

Segons el principal partit de l'oposició, el defensor del poble valencià, després de tancar la investigació sense resoldre, inclourà la conclusió en l'informe que presentarà en les Corts

El síndic de greuges ha tancat la queixa elevada pel PSOE de Torrent, després de l'intent durant mesos des d'aquesta institució, sense arribar a aconseguir-lo, que Amparo Folgado informe als socialistes i a la ciutadania sobre el presumpte ús partidista i vulneració dels drets de protecció de dades dels torrentins i torrentines per part de l'alcaldessa en el rebut de l'aigua.


Esgotats tots els terminis, cinc mesos després, el Defensor del Poble Valencià procedeix al tancament de l'expedient sense que l'Ajuntament de Torrent haja contestat a les Resolucions del síndic sobre la comunicació d'Amparo adjuntada al rebut d'Aigües de l'Horta, en la qual tractava de justificar l'increment de la factura de l'aigua per part del govern del Partit Popular de Mazón en la Generalitat.


Amparo Folgado i l'equip de govern PP-Vox han fet cas omís a l'obligació de col·laborar amb el Defensor del Poble Valencià, incomplint la llei del síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, perquè no va facilitar la informació o documentació sol·licitada en els terminis legalment establits. Per eixa raó, la queixa i la falta de col·laboració d'Amparo Folgado serà inclosa en l'informe anual del síndic de greuges a les Corts Valencianes, a més de ser publicada en la web del síndic per a informar a tota la ciutadania.


Els intents d'aconseguir que Amparo Folgado informara el PSOE i a la ciutadania sobre la possible vulneració de drets de protecció de dades dels torrentins i torrentines han resultat infructuosos davant l'estratègia del silenci de l'edil popular.

 

El portaveu del Grup Municipal Socialista de Torrent, Andrés Campos, explica que la investigació per part del síndic de greuges "havia de determinar l'abast dels fets i si s'havien vulnerat els drets de protecció de dades de la ciutadania. El silenci d'Amparo Folgado i la seua negativa a complir amb les seues obligacions com a alcaldessa, impedint-nos poder realitzar la nostra labor com a oposició, ens porta a pensar que alguna cosa vol ocultar als veïns i veïnes de Torrent".



Folgado justificava la pujada del rebut de l'aigua de Mazón i el PP
El síndic de greuges va admetre a tràmit una queixa presentada pel PSPV de Torrent contra l'actual equip de govern municipal de PP-Vox per utilitzar el rebut de l'aigua de l'empresa mixta Aigües de l'Horta amb presumptes fins partidistes.


La queixa dels socialistes es basava en el fet que en el rebut de setembre s'adjuntava en el revers una carta signada per l'alcaldessa Amparo Folgado, en la qual tractava de justificar la pujada de la factura de l'aigua per part del govern de Mazón i el Partit Popular. El PSOE, en la denúncia presentada davant el síndic, afirmava que s'havia usat "indegudament" les dades dels usuaris d'Aigües de l'Horta per a enviar una missiva "que respon més a una estratègia política i partidista per a justificar l'increment de la factura de l'aigua, que a una informació clara i objectiva, que ja s'incloïa en el revers de la factura".


A més Campos apunta que "a Torrent hem passat de ser una de les ciutats més transparents d'Espanya, a ser un municipi amb una gestió fosca i una evident falta de transparència qüestionada pel síndic de greuges, a causa de la falta de col·laboració i ocultació de la informació pública de la seua alcaldessa. I tot això menys d'un any al capdavant de l'Ajuntament de Torrent. No podem imaginar el mal que pot arribar a fer a la nostra ciutat en quatre anys la política fosca de fotos, gal·les elitistes, cotxes oficials i pujades de sou d'Amparo Folgado. En 2015 ja va deixar uns comptes buits i una ciutat arruïnada amb més de 66 milions d'euros de deute".


El PSOE de Torrent anuncia que ja estudia noves vies per a continuar defensant els interessos i drets dels torrentins i torrentines i la imatge de la ciutat de Torrent, i tractar de donar una resposta convincent en aquest térbol assumpte.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.216.38.199

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.