Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 17 de Març del 2024
FALLES

Milers de flors i estima en l’Ofrena de Torrent

Les 28 comissions de la ciutat participen en un dels actes més multitudinaris de les festes falleres de la capital de l’Horta Sud cada any

Aquest 17 de març milers de fallers i falleres participaran en un dels actes més multitudinaris de les Falles de Torren i les 28 comissions de la ciutat participaran en l’Ofrena. Des de fa uns anys aquest acte es celebra en una única jornada amb una desfilada des de la Font de les Granotes fins a la plaça de l’Esglesia. Les últimes en desfilar seran les Falleres Majors de Torrent, Maria Peris i Vega Román acompanyades de les seues Corts d’Honor i de la seua comissió major i infantil de la falla Cronista i Segon Tram. Un acte molt emotiu que ompli de flors i clavells les portes de l’Arxiprestal i que es podrà visitar fins el 19 de març per tots els torrentins, torrentines i visitants.

 

També hi participen la Colla de Vestidors de la Mare de Déu i les diferents cases regionals que obrin el desfile a les 17 de la vesprada. Com cada any presidirà l’Ofrena un gran cadafal amb la imatge de la Patrona de Torrent que anirà omplint-se de flors i clavells rojos i blancs a mesura que les diferents comissions de la ciutat desfilen per la plaça de l’Església durant les més de cinc hores d’Ofrena.

 

S’espera que les comissions porten als voltants de 10.000 rams de flors rojos i blancs per omplir el cadafal que després es podrà visitar fins al 19 de març i que és cita obligada de centenars de torrentins i torrentines i visitants de diferents localitats del voltant.

 

Cal destacar el treball desinteressat de la colla de Vestidors que, any rere any, s’encarreguen de confeccionar el dibuix del mant que a poc a poc van creant a mesura que arriben els clavells que porten els fallers i falleres de Torrent en la desfilada. Un any més l’ordre ve predeterminat per Junta Local Fallera i només les dues comissions que tenen el privilegi de tindre a la Fallera Major de Torrent desfilen les últimes fins a la plaça. Enguany serà la falla de Segon Tram que acompanyarà a Vega Román i la falla Cronista que desfilarà davant de Maria Peris i la seua Cort d’Honor.

 

Cal recordar que fa uns anys Junta Local Fallera va decidir dividir aquest acte en dos dies per acurtar-lo, però anys després es va decidir tornar al seu origen i deixar l’acte de l’Ofrena en una sola vesprada. Sens dubte l’Ofrena. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.227.52.94

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.