Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 16 de Març del 2024
FALLES

Devoció fallera en el trasllat de la Verge dels Desemparats

La falla de la Cotxera organitza este acte cada 16 de març

Como cada 16 de març Torrent rendirà homentatge a la Geperudeta amb el Trasllat de la Mare de Déu que cada any organitza la falla de la Cotxera. Un acte que organitza aquesta comissó fallera torrentina des de l’any 1970. El recorregut començarà des del barri La Cotxera, on la comissió trauràa la imatge de la Verge dels Desemparats per a acompanyar-la en processó fins a arribar a la parròquia de l’Assumpció. 

 

En l’acte participen les Falleres Majors de la ciutat, Maria Peris i Vega Román, acompanyades de les seues respectives Corts d’Honor així com les 28 comissions de Torrent que eixiran des dels carrers adjacents a Gómez Ferrer per arribar a la plaça de l’Esglesia on estarà ubicada la imatge de la Patrona de Torrent.

 

Després i com ja es feia fa uns anys, les comissions passaran per la tribuna ubicada als peus de la Torre per arreplegar els premis obtinguts al llarg de tot l’exercici faller. La nova Junta Local Fallera ha volgut recuperar aquest acte que des de fa un anys s’havia traslladat a la plaça Unió Musical on el matí del 16 de març es feia entrega dels premis, però la falta de fallers i falleres ha fet que JLF desidisca tornar als orígens i traslladar aquest acte a després del Trasllat per donar més vistositat a la vesprada. Així que a mesura que les comissions arriben a l’Esglesia arreplegaran els premis de la mà de les Falleres Majors de Torrent.

 

El primer Trasllat es va celebrar a Torrent en l’any 1970

El naixement del Trasllat te l’origen en l’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats. La primera ofrena de la segona època fallera (març de 1968) és va fer dins de la parròquia de l’Assumpció, però el capellà, José Gonzalez Frasquet, va dir que no deixava posar-hi la imatge, ja que ni és fiava dels fallers, ni volia desperfectes en la talla.

 

Els presidents van intentar buscar solucions, fins que els fallers de la Cotxera van oferir la imatge de la patrona del Bon Consell. Així és com el 16 de març de 1970 uns pocs fallers van traslladar de manera privada la imatge dones de la parròquia Bon Consell fins a la parròquia de l’Assumpció. De fet, al primer llibret de la comissió, ja apareix el Trasllat com a acte oficial intern i que ha durat fins llaura.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.226.222.53

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.