Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 11 de Març del 2024

VOX presenta una moció en suport als agricultors

El text presentat qualifica de "justes, legítimes i necessàries" les reivindicacions que s'estan
duent a terme des del sector primari

Davant la dramàtica situació que estan travessant el sector agrari, ramader i pesquer del nostre país, el grup Municipal de VOX a Torrent ha presentat una moció demanant l'adhesió dels grups polítics que componen el ple. La moció proposa una sèrie d'acords que mostren el suport dels responsables polítics de Torrent a les famílies que formen part d'aquests sectors econòmics. Així mateix, defineix com a "justes, legítimes i necessàries" les reivindicacions que s'estan duent a terme.

 

Segons ha plantejat Santiago Calatayud, regidor de VOX a l'Ajuntament de Torrent: "El posicionament del nostre partit és clar en referència a la independència d'aquells sectors econòmics que garantisquen el benestar del nostre país i milloren la prosperitat de tots els espanyols. És per aquest convenciment vital que animem a tots els partits polítics a donar suport a les reivindicacions dels professionals de l'agricultura, ramaderia i pesca que des de fa setmanes es manifesten als carrers de tot el país per la supervivència de la nostra producció d'aliments."



Correcció de les polítiques
Respecte a les causes que han portat a lar reivindicacions de sector primari, Santiago Calatayud ha remarcat la necessitat que els representants polítics de totes les administracions prenguen part en aquesta causa: "Com a representants de la ciutadania hem de corregir els errors que s'hagen comés i realitzar les accions necessàries per a millorar la situació del nostre sector primari que, hem d'admetre, ha sigut martellejat a base de continus càstigs burocràtics, laborals, fiscals i desemparats enfront de la competència deslleial d'altres països. Una situació evidentment insostenible. No es pot dir que s'està amb els agricultors, ramaders i pescadors si no es corregeixen les nefastes polítiques de despatx que estan en aquests moments vigents".



Paper de la dona en el sector primari
Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, Calatayud ha volgut remarcar el seu paper en aquest àmbit: "Aquesta és una jornada de reivindicació, una jornada que commemora el treball i la superació
constant de les dones per la igualtat de drets d'oportunitats, la justícia i l'equitat, i que ja recull la nostra Constitució espanyola de 1978.

 

Respecte a la nostra defensa del sector primari, amb dades de 2022, aproximadament 740.000 persones treballen actualment només en el sector agrari, d'aquesta quantitat, 177.000 són dones. Dones que amb els anys s'han anat fent un lloc en aquest sector caracteritzat per homes, i que hui també reivindiquem eixe dret i eixa igualtat de les dones a treballar pel seu futur laboral en un món difícil i molt sacrificat com és l'agrícola".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.148.145.157

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.