Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 04 de Març del 2024
FALLES

La Crida arranca les festes falleres de Torrent

Milers de fallers i falleres es van reunir als peus de la Torre per a viure l'acte més multitudinari de les falles de la capital de l'Horta Sud

Torrent ja està en Falles! Milers de fallers i falleres es van reunir als peus de la Torre per a viure un dels actes més multitudinaris de les festes falleres de Torrent. La Crida, que va començar amb 15 minuts de retard per culpa del fort vent, és l'acte que anuncia l'arribada de les Falles en la capital de l'Horta Sud.

 

Les Falleres Majors, María Peris i Vega Román, van ser les encarregades de donar la benvinguda a les Falles 2024 davant l'atenta mirada de milers de fallers i falleres, comissions i gent de tots els voltants, que s'han volgut acostar fins a la capital de l'Horta Sud per a sumar-se a la Crida.



L'acte donava principi a les 20 hores amb un espectacle audiovisual d'al voltant de set minuts, que combinava també efectes pirotècnics, amb la Pirotècnia Peñarroja. Un videomapping de gran format projectat sobre la torre, on l'eix principal ha sigut la fusta, reivindicant l'artesania dels artistes fallers i la figura del Granerer.



Al final del mateix es descobria el cartell de falles, sota el mateix eix conductor de l'espectacle, buscant així un joc amb la fusta que combina les falles de Torrent amb l'artesania fallera. Al llarg de l'espectacle, el públic ha pogut gaudir en directe de la construcció de la torre, de veure bategar com un gran cor els escuts de totes les comissions, de convertir la torre en una gran mascletà de color i com no, de descobrir el cartell de les festes i així poder donar la benvinguda a les Falles 2024.



L'encarregada d'obrir l'acte ha sigut l'alcaldessa de la ciutat, Amparo Folgado, qui ha volgut traslladar el missatge als ciutadans que "Torrent és una gran ciutat, oberta a totes les persones que vulguen acostar-se a la capital de l'Horta Sud a gaudir amb nosaltres de les Falles 2024".

 

L'alcaldessa també va involucrar a tots els fallers i falleres demanant-los que alçaren la llum dels seus mòbils perquè María i Vega veren que tot Torrent esperava a les seues paraules. Tot seguit, l'alcaldessa els ha fet lliurament de les claus de la Ciutat de Torrent. Després d'ella, han pres la paraula les Falleres Majors, que, acompanyades per les seues Corts d'Honor, han fet l'anomenada a la festa.



María va cedir el micro a cadascuna de les integrants de la seua Cort d'Honor i en la seua intervenció, va fer un recorregut per la fundació de cadascuna de les 28 comissions falleres de la ciutat, incloent-hi la centenària de Cambrils, la recentment desapareguda Xenillet Bandera Valenciana i la Falla de ADISTO. María va tindre un record també per a les víctimes de l'incendi de Campanar.



María Peris va cridar als torrentins i torrentines a viure la festa intensament "A partir d'ara, tot canvia, Torrent es converteix en una ciutat plena de flors, llum i color, els carrers s'engalanen de tradició, art i diversió, i començarem a respirar el perfum de la pólvora... una ciutat plena de sentits, un Torrent en Falles". La Fallera Major va agrair a tots els gremis per fer possible la festa de les Falles.



La Fallera Major Infantil, Vega Román es va voler dirigir a tots els xiquets de Torrent, futur de les falles, als qui ha animat a viure amb passió la festa de les falles i ha afirmat que "els xiquets i xiquetes som el cor de la festa, amb la nostra energia, vitalitat i innocència, som els qui posem la il·lusió, som present i futur" i va animar als infantils a gaudir de cada moment.



Per a tancar l'acte, i abans de donar lloc a l'espectacle de pólvora de la mà de pirotècnia Peñarroja, han animat a totes les comissions a pujar els seus estendards fins al més alt per a anunciar a ''Torrentins i torrentines'', que ''ja estem en falles''. "Visca Torrent, visca València i visca els falles".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.142.198.230

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.