Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 01 de Març del 2024
PRESSUPOST 2024

El ple aprova el pressupost de 2024 amb els vots a favor de PP i VOX

L'oposició va demanar el vot nominal del document que va tirar avant amb els 13 vots a favor de l'equip de govern i les 12 en contra de l'oposició. El ple va començar amb un minut de silenci per les víctimes de l'incendi dels edificis del barri Nou Campanar en València

L'Ajuntament de Torrent ja té pressupostos. El ple ha aprovat el document amb els vots a favor de l'equip de govern de PP i VOX després de diverses setmanes de presentacions d'esmenes per part, ja no sols de l'oposició, sinó del mateix equip de govern. L'oposició va demanar el vot nominal del pressupost que va tirar avant amb els 13 vots de l'equip de govern i les 12 en contra de PSOE i Compromís-Podem-Esquerra Unida.



Per la seua part el Partit Popular ha celebrat l'aprovació dels pressupostos "que permet posar en marxa el seu programa electoral amb el retorn de la Policia de barri i la millora de la neteja viària". El primer a intervindre en el ple extraordinari celebrat el 29 de febrer va ser el portaveu popular i regidor d'hisenda, José Maroto que va destacar l'esforç de tots en l'elaboració d'aquests comptes i va posar l'accent en la volta de la Policia de Barri, la millora en la neteja de la via pública i en la baixada de la contribució, però va recordar a més que, "els comptes vénen condicionades per la reintroducció de les regles fiscals, suspeses durant els anteriors exercicis amb motiu de la crisi sanitària i la guerra d'Ucraïna, per la qual cosa ha suposat un esforç extra el fet de poder incloure inversions".



El portaveu de VOX i primer tinent d'alcalde, Guillermo Alonso del Real, va destacar en el seu discurs el manteniment del servei del gabinet psicopedagògic pel qual han barallat aquestes setmanes i que finalment és possible, "en renunciar a dos sous d'assessors de grup que es reinvertiran en aquest servei que creguem essencial que seguisca en mans municipals i no de conselleria, com es va plantejar en un inici". Alonso del Real no va criticar l'augment de sou de l'alcaldessa de Torrent, però afirmà que, "espere que els ciutadans no li ho retraguen d'ací a quatre anys".



Compromís, Podem i EU va intervindre amb el seu portaveu i regidor, Xavi Martí, que va qualificar els pressupostos de 2024 com a "rars", "es presenten uns pressupostos que després el mateix equip de govern esmena en comptes d'incloure'ls des de l'inici".



Per part seua, el portaveu socialista, Andrés Campos va retraure al portaveu popular de què parlen de "els pressupostos més alts de la història mentre retallen en partides essencials com en beques i en educació". Campos va ser el més crític amb l'augment de sou de l'alcaldessa i el seu cap de premsa i que afirma, "ha creat descontent entre els ciutadans i ciutadanes de Torrent".



Després del torn d'intervencions, rèpliques i contra rèpliques es va procedir al vot nominal dels pressupostos que, com era d'esperar va ser aprovat amb els 13 vots que donen la majoria a l'equip de govern de PP i VOX després de setmanes de reunions i negociacions entre els partits polítics de l'equip de govern.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.146.34.146

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.