Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 28 de Febrer del 2024
BENESTAR SOCIAL

Visita al CAS del Cercle Catòlic i a la Fundació Llars de Sant Martí de Porres

El secretari Autonòmic de Família i Serveis Socials, al costat del director general d'Inclusió i Cooperació, han conegut tots dos centres amb l'alcaldessa de Torrent

L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha rebut aquest matí a Ignacio Grande, secretari autonòmic de Família i Serveis Socials i a Pedro Carceller, director general d'Inclusió i Cooperació al Desenvolupament, que, al costat del regidor de Serveis Socials, Arturo García, han visitat el Centre d'Acció Social (CAS) del Cercle Catòlic i a la Fundació Llars de Sant Martí de Porres. Tots dos representant a la vicepresidenta Segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, han pogut conéixer millor la labor social que tots dos centres realitzen a Torrent.

 

El CAS del Cercle Catòlic té com a principal objectiu atendre persones en risc de vulnerabilitat i exclusió social, tractant d'oferir-los, tant en l'àmbit personal com familiar, una orientació i atenció personalitzada, especialitzada i integral, que els permeta millorar la seua inserció social i el seu ajust personal.

 

Per a poder dur a terme aquest objectiu es fan diferents activitats: acolliment, classes de castellà per a adults, cursos de formació, tallers, assessoria jurídica en matèria d'estrangeria, informació i orientació general, acompanyament, habitatges solidaris, reforç escolar per a menors, colònies urbanes, atenció psicològica, etc. Tot això es fa a través de diversos programes, com el DAI (Dispositiu d'Atenció a l'Immigrant), Programa APARENÇA, Programa Caixa proinfància...



Tots els programes i activitats es duen a terme gràcies a l'entitat Cercle Catòlic de Torrent, i al cofinançament per part de la Fundació La Caixa, Fundació Banc Sabadell, Ajuntament de Torrent i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge.



La Fundació Llars Sant Martí de Porres i Santa Rosa de Lima va nàixer a Torrent l'any 1997 amb l'impuls del dominic P. Gerardo Sánchez, que somiava a arribar a poder oferir una llar per a aquells transeünts crònics que mancaven d'un sostre sota el qual descansar, com ell deia "perquè Jesús no dorma al carrer".

 

Des del seu origen la Fundació compta amb el suport i col·laboració de la Comunitat dels Pares Dominics i la Fraternitat de Seglars Dominics, del Vedat de Torrent. En tot aquest temps ha anat ampliant les llars en els quals atenen dones en situacions d'exclusió social i vulnerabilitat, com en l'últim habitatge Sant Catalina de Siena, oberta el mes de juliol passat.



En les Llars es poden recuperar hàbits, intimitat i un tracte més pròxim on els acollits recuperen la confiança en si mateixos i en el seu entorn, valoren la seua autoestima i poden créixer en l'àmbit personal i social; també se'ls ofereix l'oportunitat de sentir-se útils i realitzats mitjançant el treball manual en el taller habilitat per a això. En tots aquests anys, han anat ampliant els habitatges que acullen a persones sense sostre de la ciutat de Torrent i l'any 2013, van ser mereixedors del Premi Carta de Poblament en la modalitat de Societat i Concòrdia.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.73.71

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.