Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 22 de Febrer del 2024
FALLES

Una macrodespertà despertarà Torrent el dia de la Crida

Fallers i falleres de les comissions de Torrent s'uneixen per a celebrar l'inici de les Falles en la capital de l'Horta Sud

Una macrodespertà despertarà Torrent el dia de la Crida. Fallers i falleres de les comissions de Torrent s'uneixen per a celebrar l'inici de les Falles en la capital de l'Horta Sud. Hi haurà dos recorreguts, un que eixirà des de la plaça Bisbe Benlloch i un altre des de la part alta de l'Avinguda per a finalitzar en la plaça Unió Musical amb un desdejuni per a agafar forces de cara a la jornada fallera.



Ja a les 8 de la vesprada, la Torre serà l'epicentre faller de Torrent on les Falleres Majors de la ciutat Maria Peris i Vega Román anunciaren als més de 5.000 persones que ompliran la plaça Major que Torrent "Ja està en Falles". El moment més esperat del dia serà quan les màximes representants de la festa pronuncien el seu discurs, convidant a fallers, falleres i visitants de tots els voltants a participar de la festa, que pretén convertir-se en un referent a la Comarca de l'Horta Sud.

 

Previ a això i per a amenitzar l'espera, tindrà lloc, entre altres sorpreses, un espectacle de vora 7 minuts en representació del color, la música i la pólvora com a senyals d'identitat de la festa.
Consistirà en un videomapping de gran format projectat a la torre i on l'eix principal serà la fusta, reivindicant l'artesania dels artistes fallers i la figura del granerer. A final del mateix es descobrirà el cartell de falles, obra de l'artista xativí Daniel Sanz, que ja va ser presentat en l'Espai Metropolità d'Art de Torrent (EMAT) al costat de tot el cartell pirotècnic previst per a les falles 2024.


A més, cal destacar que enguany, el lema del Granerer, ASSOT, FESTA, pretén transmetre la més pura essència de la festa a Torrent. Un document faller de gran tradició que es presentava divendres passat i que d'alguna forma es farà present aquest dissabte. Tampoc podrà faltar la pólvora, com a colofó final, de la mà de pirotècnia Peñarroja.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.11.3

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.