Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 21 de Febrer del 2024
POLÍTICA

El PP recorda que Ros va deixar sense respondre el 84% de les preguntes del PP entre 2019 i 2023

Els populars afirmen que entre preguntes escrites i preguntes orals en el ple, els populars van presentar 508 qüestions, de les quals només es van respondre 83 i recorden que van haver de recórrer 7 vegades al síndic de greuges

El Partit Popular ha volgut respondre al Partit Socialista que acusa de falta de transparència al govern d'Amparo Folgado per no respondre a les preguntes dels socialistes, ara en l'oposició. Per a això el PP ha recordat que durant el govern del socialista Ros els populars van realitzar 508 preguntes i precs, tant per escrit com de manera oral en el ple, de les coles només es van respondre 83 i van haver de recórrer al síndic de greuges en 7 ocasions.

 

Segons el PP, "han posat en evidència d'aquesta manera la hipocresia del PSOE, que ha tret en premsa la falta de contestació de l'actual equip de govern, que supera el 50% de respostes contestades en 8 mesos, quan sota el seu govern el percentatge va ser molt inferior". Els populars fan memòria, "entre 2015 i 2023, el govern socialista tenia com a tònica habitual no contestar mai en directe, en les sessions plenàries, encara que després per escrit les seues contestacions foren comptades".



A més, els populars han destacat que, a vegades, "algunes preguntes eren contestades amb quasi un any de demora, com és el cas d'una realitzada a principis de 2021 i amb resposta el gener de 2022, o en moltes altres, la resposta no corresponia per a res amb el preguntat".



Concretament, recorden els populars, "en quatre anys, 2019-2023, el govern municipal de Ros va respondre a 43 preguntes escrites, de 146 fetes pel PP, i a 40, de les 362 realitzades en Ple pels regidors populars, sent això un 29,5% i un 11,05% respost, respectivament". L'any 2023, fins a juny on va acabar la legislatura, va ser el que en menor percentatge va respondre el govern socialista, amb el 5,71% de preguntes respostes sobre el total (2 de 35).

 

"Sense respostes al síndic tampoc"
El Partit Popular també ha destacat que, en aquests últims quatre anys, van haver de presentar davant el síndic de greuges set queixes per la falta de contestació o la no facilitació d'informació, per part del govern de Ros.

 

Informació com la relativa als Comptes Generals de 2019 i 2020 o als deutes de la Generalitat Valenciana de Ximo Puig amb Torrent, va ser alguna de la qual el PSOE va negar al Grup Popular, havent de recórrer aquest al defensor del poble valencià.

 

Fins i tot, expliquen que, "aquesta falta de resposta a l'òrgan autonòmic va comportar que l'Ajuntament de Torrent fóra inclòs en l'Informe Anual del síndic de greuges com una administració que no col·laborava i portada davant les Corts Valencianes".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.223.209.118

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.