Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 20 de Febrer del 2024

El PSOE espera que es done una ràpida resposta a les preguntes dels seus regidors

Segons el principal partit de l'oposició l'alcaldessa popular ha acceptat les recomanacions del síndic de greuges després de les denúncies reiterades del Partit Socialista

El PSOE espera que es done una ràpida resposta al 80% de les preguntes dels seus regidors en el ple. Segons el principal partit de l'oposició l'alcaldessa popular ha acceptat les recomanacions del síndic de greuges després de les denúncies reiterades del Partit Socialista. “Aquest pas es produeix després de mesos de denúncies i crítiques per part dels regidors de l'oposició i de la ciutadania sobre la gestió del govern local”, matisa Andrés Campos, portaveu del Grup Municipal Socialista, qui recorda que en anteriors escrits dirigits a l'Ajuntament de Torrent, el síndic recordava a Amparo Folgado “el deure legal de contestar motivadament les sol·licituds d'accés a la informació pública presentades pels regidors en termini legal màxim de 5 dies naturals”.


D'aquesta manera, Folgado admet que el seu govern està cometent errors en la comunicació i que s'han imposat obstacles injustificats als partits polítics que no formen part de l'equip de govern, si bé, Amparo Folgado postil·la que “l'exercici del dret a la informació no podrà implicar una lesió del principi d'eficàcia administrativa”, un matís que els socialistes “esperem que no els servisca com a excusa per a entorpir la nostra labor de control i fiscalització del govern. No pot amagar la seua falta de diàleg i opacitat en la presa de decisions darrere del bon funcionament de l'administració local, perquè negar el dret a la informació als regidors de l'oposició és negar el dret a la informació als veïns i veïnes de Torrent. És un símptoma que alguna cosa no vol que vegem i una falta total de compliment de les seues obligacions legals com a alcaldessa”.


El Grup Municipal Socialista espera que aquest pas marque un punt d'inflexió en la política local de Torrent i que reconduïsca a una major obertura i col·laboració entre el govern i l'oposició. La falta de col·laboració i de transparència de l'alcaldessa es tradueix en el fet que l'Ajuntament no està contestant de manera sistemàtica als escrits i sol·licituds d'accés a la informació pública presentats pel Grup Municipal Socialista, quedant-se pendent de resposta el 80% de les preguntes dels socialistes, que ara esperen una ràpida contestació a aquestes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.135.65

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.