Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 20 de Febrer del 2024

El PSOE exigeix a l'equip de govern que reconsideren la seua decisió d'abandonar el consorci esportiu Esportshorta

La decisió de trencar un conveni que li suposa al consistori una inversió anual de 1.600 euros deixaria sense competició esportiva a centenars de xiquets i xiquetes de Torrent segons el principal partit de l'oposició

El PSOE de Torrent insta el govern local a revertir la seua intenció de retirar-se del consorci esportiu Esportshorta. Aquesta exigència sorgeix després de conéixer-se la decisió de l'executiu d'abandonar aquest important organisme esportiu, la qual cosa ha generat preocupació i descontentament entre la comunitat esportiva i les famílies afectades, ja que deixaria sense competició esportiva a centenars de xiquets i xiquetes de Torrent, segons els socialistes.



Des del Partit Socialista es demana que es tracte aquest punt en la comissió corresponent i "es frene abans d'arribar a ple la petició del regidor d'Hisenda, el popular José Maroto, de donar-se de baixa del consorci Esportshorta". “No entenem com la decisió d'acabar amb una iniciativa esportiva que tant aporta a la nostra societat es pren des del despatx del regidor d'Hisenda.

 

La mateixa persona que proposa apujar el sou a l'alcaldessa és la que deixa de costat a centenars de famílies i majors de la nostra ciutat. Per això demanem que es frenen en sec els tràmits per a cessar com a membre del Consorci, més encara després de recollir el sentir de nombrosos pares i mares de famílies afectades per aquesta incomprensible decisió del govern d'Amparo Folgado, que ens han traslladat el seu malestar i la seua incredulitat davant aquesta postura del govern de PP-Vox que deixa sense competició als seus fills i filles amb l'excusa d'una “qüestió de retallades pressupostàries”, explica el portaveu del Grup Municipal Socialista, Andrés Campos.



El PSOE destaca la importància del consorci Esportshorta en la promoció de l'esport i l'activitat física a la comarca. En aquest sentit, el partit ha expressat el seu rebuig a la decisió del Govern PP-Vox, assenyalant que “abandonar el consorci seria un retrocés en els avanços reeixits en l'àmbit esportiu durant els últims 20 anys i un colp per a les escoles d'iniciació esportiva de la ciutat. No trobem un motiu que sustente prendre aquesta mesura, més encara quan aquests dies hem conegut que l'alcaldessa es vol apujar el sou en 11.000 euros, la qual cosa costejaria quasi set acords com el de Esportshorta, que suposa una inversió de 1.600 euros anuals”.



Campos emfatitza la necessitat de “prioritzar el benestar i els interessos de la ciutadania per damunt de consideracions polítiques partidistes, i de garantir el manteniment i l'enfortiment de les polítiques esportives que beneficien a la societat en conjunt”. De seguir cap avant la decisió d'Amparo Folgado de desvincular-se de manera voluntària del Consorci Esportshorta, centenars de xiquets i xiquetes de les escoles d'iniciació esportiva Torrent es quedarien sense la possibilitat de participar en les competicions comarcals en cap de les seues categories que s'organitzen mensualment, especialment aquells i aquelles amb menys oportunitats de competició en les categories de prebenjamins, benjamins, alevins i infantils.



Un consorci amb 20 anys d'història
L'Ajuntament de Torrent (i l'FDM) va ser un dels membres fundadors del Consorci fa 20 anys, compost en l'actualitat per 16 consistoris de l'Horta, que treballen conjuntament en el creixement i continuïtat a l'oferta esportiva local i comarcal buscant la millor optimització dels recursos públics destinats a la promoció i desenvolupament d'activitats esportives.


Aquest acord, que li suposa a l'Ajuntament de Torrent una inversió anual de 1.600 euros, serveix per a la gestió conjunta de recursos, activitats i serveis en l'àmbit esportiu a l'Horta, cobrint, entre altres despeses, l'arbitratge o alguns desplaçaments a les diferents propostes incloses en el Programa d'*Encontres *Esportius de l'Horta *Sud.

 

Entre les activitats organitzades en les instal·lacions esportives de diferents poblacions es troben les trobades esportives comarcals, trobades i carreres d'Atletisme, trobades de natació, la lliga intermunicipal de bàsquet… on participen centenars de xiquets i xiquetes. A més, la cancel·lació del conveni també afectaria les persones majors de Torrent, que es veuran privades d'activitats i de les Trobades per a Persones Majors, on podien compartir experiències amb majors d'altres poblacions i gaudir d'una manera saludable d'esports modificats i jocs adaptats a la seua edat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.16.77

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.