Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 16 de Febrer del 2024
PRESSUPOST 2024

El PSOE presenta 43 esmenes als pressupostos municipals de PP i Vox

Els Socialistes exigeixen reduir la despesa en ‘autobombo’ per a l'alcaldessa i "no fer passos arrere, reclamant millorar els recursos per a Joves, Associacions, Esports i Dones"

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Torrent ha presentat 43 esmenes a la proposta de pressupost municipal del govern de PP i Vox per a 2024. Uns comptes públics que els socialistes han descrit com a “oblidadisses”, en oblidar-se “dels problemes reals dels torrentins i torrentines, i centrar-se únicament en l'autobombo d'Amparo Folgado”.


El portaveu del Grup Municipal Socialista, Andrés Campos, explica que “hem corregit el pressupost amb 43 esmenes, recollint solucions reals als problemes dels torrentins que PP-Vox havien ‘oblidat’, com és el cas de les subvencions per a la rehabilitació d'immobles i les subvencions per a la millora de l'accessibilitat i per a la restauració de façanes, així com contemplar la concessió de les sol·licituds de comunitats de veïns que han quedat excloses per falta de pressupost en el 2023. Demanem que no s'eliminen aquestes ajudes i que es destinen prop de 300.000 euros”.


Un altre gran ‘oblit’ ha suposat la desaparició d'algunes actuacions previstes, per la qual cosa el PSOE demana mantindre el nivell d'inversió previst i que s'emporten acabe aquestes millores incloses en el Pla FICUS, com la del projecte d'ampliació del carrer de Les Angoixes, amb l'enderrocament dels immobles existents i l'adequació del vial, que els socialistes demanen que es contemple en els comptes i que s'execute.


Però sens dubte, un dels ‘oblits’ més preocupants ha sigut la desaparició de les Ajudes d'Emergència per a Dones: “No podem permetre desfer camí fet fins ara i que desapareguen les Ajudes d'Emergència per a Dones, per la qual cosa demanem que s'incloguen de nou 40.000 euros en Polítiques d'Igualtat”, matisa Andrés Campos.



"Es dispara l'autobombo"
Per a ajustar el pressupost, els socialistes demanen minorar, entre altres, les partides d'‘autobombo’ d'Amparo Folgado i de l'equip de govern, que s'han disparat en el document de 2024 respecte al de 2023 -només la Publicitat augmenta quasi un 40%-, per al que demanen que es reduïsquen en 167.500 euros partides amb un pressupost desproporcionat i innecessari com la Publicitat, les Atencions protocol·làries. Altres despeses diverses d'Òrgans de Govern o la Coordinació i organització institucional.



Subvencions per a majors i jovens
Només la minoració en promoció i propaganda per a Amparo Folgado permetria afrontar dues propostes dels socialistes centrades en els nostres majors, amb la incorporació de 60.000 € per a la creació de la subvenció de canvi de banyera per dutxa per a persona majors i/o amb mobilitat reduïda, i en els nostres joves, per als quals demanen incloure 100.000 € per a cuidar la salut mental de la nostra joventut, promovent subvencions per a l'atenció psicològica dels nostres joves.
 

"Respectar els nostre teixit asociatiu"
Entre les vies d'actuacions del Grup Socialista també està el fet d'augmentar les subvencions nominatives per a associacions i col·lectius culturals i festius de la nostra ciutat, així com associacions veïnals que havien sigut objecte de retallades, inclosos els Moros i Cristians, una postura del govern d'Amparo Folgado que els socialistes qualifiquen d'“inadmissible”.


D'igual manera, reclamen que s'incloga un projecte històricament sol·licitat per les associacions i col·lectius de la nostra ciutat com és l'habilitació del local Federico Maicas per a usos socials i culturals, pressupostada en una mica més de 477.000 euros.


En aquest apartat, una altra rectificació destacable se centra a recuperar en el document de PP-Vox els estudis i treballs tècnics d'habilitació del local de Parc Central per a l'Associació d'Alcohòlics Rehabilitats de Torrent i Comarca (ARTIC).

Esport
Altra de les qüestions que reclamen des del PSOE de Torrent és continuar invertint en la conservació i manteniment de les instal·lacions esportives de la ciutat per a dotar de les millors infraestructures a la nostra joventut i esportistes. Per a això demanen augmentar en més de 450.000 € la partida amb relació a inversions per a la renovació de la gespa del Sant Gregori A i B, així com destinar una mica més de 100.000 euros a la necessària reparació del got gran de la piscina Centre La Cotxera.



"Les ‘oblidades’ esmenes de Folgado"
Una de les principals línies de crítica dels socialistes a Amparo Folgado és que no haja inclòs cap de les esmenes que va presentar el PP a pressupostos anteriors presentats pels socialistes. Un altre ‘oblit’ que el Grup Municipal Socialista no ha volgut deixar de costat, per la qual cosa han presentat un prec per registre d'entrada perquè les propostes que plantejava el Partit Popular “no queden en l'oblit”, qüestions que els populars consideraven en el 2022 “imprescindibles” i que ara en el govern han deixat de ser-ho.


“Amparo Folgado ha perdut una oportunitat de complir amb el que sol·licitava. Els socialistes lamentem que no hagen traslladat al pressupost de 2024 totes les esmenes que plantejaven en 2022, com el seu Pla de Rebaixes fiscals, amb la baixada de l'IBI, de l'IAE, de l'impost de circulació o del ICIO, entre altres impostos.

 

La paraula de l'Amparo Folgado queda de nou en dubte en prometre una cosa i realitzar una altra ben oposada”, matisa Andrés Campos, qui afig que “PP-Vox presenten uns pressupostos basats en la bona faena dels socialistes que tant criticaven en anys anteriors, per la qual cosa esperem que les nostres esmenes al seu document els seran fàcils d'acceptar, ja que se centren en els problemes i necessitats reals dels torrentins, que tant sembla desconéixer Folgado”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.237.185

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.