Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 14 de Febrer del 2024
FALLES

10 comissions infantils participen en l'edició XLVI del Cant de L'Estoreta

En aquesta edició, la falla Sant Roc ha triat a l'artista Eduving Porras Molina, veneçolà nascut en 1976 que ha dissenyat el cartell d'enguany

Diumenge que ve 18 de febrer la comissió fallera de la plaça Sant Roc torna amb el seu tradicional Cant de l'Estoreta. En l'edició XLVI participaran un total de 10 comissions falleres infantils en una jornada plena de tradició i cultura.


En aquesta edició, l'autor del cartell anunciador és Eduving Porras Molina, nascut a la ciutat veneçolana de Caracas, en 1976. Compta amb estudis en Disseny Gràfic i Màrqueting Publicitari, i té més de 30 anys d'experiència en el món gràfic, amb un estil que ha denominat "Eduvismo Art". Ara, amb residència en el sud de Florida des de 2016, projecta la seua creació en l'àmbit internacional i la seua obra ha enamorat a marques de moda que reprodueixen els seus alegres dissenys.


El Cant de l'Estoreta Velleta, és una cançó tradicional valenciana que cantaven els més xicotets que caminaven pels carrers recollint andròmines velles, catifes velles, fustes, fins i tot la tapa del vàter -el comú, que diu la cançó- per a, amb tot això, muntar la foguera amb la qual celebrar la festivitat de San José, segons compten les cròniques.



El Cant de l'Estoreta de Torrent, organitzat per la falla Sant Roc va celebrar la seua primera edició l'any 1978 i està protagonitzat per xiquets i xiquetes, on es pretén mantindre els costums, festes i tradicions valencianes i els oficis artesanals.



L'ordre d'actuació de les comissions falleres després de la realització del sorteig d'aquesta edició serà: Falla Avinguda Segon Tram Avinguda, Falla Ramón y Cajal, Falla de la Plaça, Falla Cronista, Falla Camí Real, Falla Carrer Toledo, Falla Sedaví, Falla Ángel de l'Alcázar i Falla Avinguda. A més, la comissió infantil de la falla Sant Roc realitzarà una representació a manera d'exhibició sense entrar en concurs. El jurat premiarà al Xiquet més Típic, Millor Cant i Millor Xiquet Típic en un dels concursos més longeus de les falles de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.174.138

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.