Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 12 de Febrer del 2024
TRADICIONS

Les festes de Sant Antoni acaben amb la benedicció dels animals

Gossos, gats, hàmsters, canaris, periquitos, conills, tortugues, cavalls i, fins i tot, un falcó, van rebre l'aigua beneïda així com una bosseta amb una garrofa, un pa i una estampa de Sant Antoni

Torrent ha celebrat un any més la festivitat de Sant Antoni Abat amb la tradicional benedicció dels animals abans la parròquia de Mont-Sió. Un dels actes més esperats en aquesta època de l'any, tant pels veïns i veïnes de Torrent com pels d'altres municipis de la comarca que es van acostar a gaudir d'aquest esdeveniment.



El matí va començar amb un tradicional esmorzar a base d'embotit en l'Avinguda Pare Prudenci. Posteriorment, va tindre lloc la benedicció dels animals, on no van faltar gossos, gats, hàmsters, canaris, periquitos, conills, tortugues, cavalls i, fins i tot, un falcó, que van rebre l'aigua beneïda al costat dels seus propietaris, així com una bosseta amb una garrofa, un pa i una estampa de Sant Antoni.



Posteriorment, la festa es va traslladar fins al carrer Pare Méndez, on va tindre lloc la desfilada de carros i cavalls, un espectacle que any rere any atrau a nombrosos veïns i visitants. El recorregut, partint des de Mont-Sió, va recórrer els carrers Calvari i Sant Pere Alcántara fins a arribar a Pare Méndez.



Amb la benedicció d'animals, els festers de Sant Antoni Abat han posat el fermall final a les festivitats en honor al sant que es van iniciar a mitjan gener amb la missa i la tradicional foguera al carrer Pare Méndez.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.22.79.125

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.