Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 09 de Febrer del 2024
FALLES

Torrent dispararà més de 300 quilos de pólvora durant la setmana fallera

La novetat d'enguany serà un espectacle experimental de quasi 100 quilos de pólvora que dispararà la pirotècnica Vulcano el pròxim 1 de març en la plaça Va unir Musical per a donar la benvinguda al cicle faller

L'Ajuntament de Torrent ha presentat en roda de premsa el calendari de mascletaes de les Falles 2024 en la qual els dies 16,17,18 i 19 de març es dispararan més de 300 quilos de pólvora. La novetat d'enguany serà un espectacle experimental de quasi 100 quilos de pólvora que dispararà la pirotècnica madrileña Vulcano el pròxim 1 de març en Parc Central per a donar la benvinguda al cicle faller.



Per primera vegada, el calendari compta amb un major nombre de trets i, per tant, amb el més pressupost destinat a la pólvora. L'alcaldessa de la ciutat, Amparo Folgado, ha volgut remarcar que, ‘’enguany hem apostat per unes falles que arriben a diferents punts de la ciutat i siguen de gaudi de fallers, veïns i visitants, deixant les portes obertes a qualsevol empresa pirotècnica que vulga vindre i apostar per Torrent’’. Entre les principals novetats, destaca l'aposta per la innovació, mitjançant un espectacle experimental de la mà de Pirotècnia Vulcano, i la mascletà que es dispararà una dona el pròxim 8 de març en Parc Central.



L'objectiu de l'Ajuntament és que, "torrentins i visitants puguen gaudir d'espectacles pirotècnics de qualitat sense eixir de la ciutat". S'ha dut a terme gràcies a l'acció que en els últims dies ha impulsat Junta Local Fallera buscant acords de patrocini amb diferents empreses del sector privat.



El calendari pirotècnic començarà amb el castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnica Peñarroja el dia de la *Crida el 24 de febrer. La pròxima cita serà l'1 de març amb l'espectacle de Vulcà en què es dispararan quasi 100 quilos de pólvora i 1.500 artefactes pirotècnics amb una duració de 10 minuts de manera totalment digital.



La següent data és el 8 de març, Dia de la Dona on María José Lora Zamorano, gerent de Caballer FX i presidenta de Piroval dispararà la primera mascletà dedicada a la dona a Torrent. Serà una mascletà especial, mecanitzada, típica valenciana, amb una fase aèria d'efectes sonors combinats com a xiulets, cigales i serpentines.



Ja entrats en la Setmana Fallera les mascletaes es traslladen a la plaça Bisbe Benlloch en la qual obrirà el cicle de pólvora Nadal Martí el 16 de març, pirotècnia Aitana el 17 de març, Hermanos Caballer i Vulcano els dies 18 i 19 de març respectivament en la qual es cremaran més de 300 quilos de pólvora.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.142.156.97

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.