Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 08 de Febrer del 2024
MEDI AMBIENT

El gener més càlid des de l'any 1950 a Torrent

La capital de l'Horta Sud va viure una mínima de quasi 18 graus el passat 16 de gener, segons l'estació de AVAMET situada en l'Avinguda al Vedat

Finalitzat gener i després d'analitzar les dades recollides AEMET ha qualificat aquest gener com el mes de gener més càlid des de 1950. La falta de precipitacions i els constants episodis de vents de ponent ha deixat temperatures de rècord en el mes més fred de l'any.

 

Torrent va viure jornades per damunt dels 20 graus en la majoria dels dies i fins i tot va viure mínimes més pròpies del mes de maig com va ocórrer el passat 16 de gener quan una estació d'AVAMET va registrar una mínima de 17,7 graus, un fet insòlit per a un mes de gener.

 

La màxima absoluta es va produir el 25 de gener quan l'estació registre 24,5 graus. Cal destacar també la mitjana de les màximes que aquest mes de gener s'han situat en els 18,4 °C: també és molt destacable la mitjana de les màximes que han aconseguit els 10,4 °C, tot un rècord preocupant per a un dels mesos més freds de gener. En 14 dels trenta-un dies de gener Torrent va estar amb màximes per damunt dels 20 graus i 4 dies fregant els 20 en les hores centrals del dia.



La pluja és una altra de les absents en aquesta passada tardor i el que portem d'hivern i tan sols cal destacar la precipitació acumulada mensual que s'ha situat en els 18,3 mm, dels quals 17,8 van caure el passat 19 de gener. La resta de jornades les pluges van ser pràcticament anecdòtiques.



I febrer, almenys la primera part del mes ha començat com va finalitzar gener, amb màximes per damunt dels 20 graus en sis jornades de les 7 que s'emporten registrades i amb mínimes també altes fregant els 10 graus en la majoria dels dies. Tan sols cal destacar el vent de ponent que el passat 7 de febrer va bufar a la ciutat amb ràfegues de fins a 78 quilòmetres quadrats.



Les previsions apunten al fet que després de l'ascens del termòmetre en la jornada d'aquest dijous s'esperen mínimes precipitacions, quasi anecdòtiques i un descens del termòmetre que deixarà les màximes en 19 graus i cel cobert.

 

El cap de setmana es reforça el vent del nord que farà descendir alguna cosa les temperatures que continuaran baixant el diumenge on s'espera una jornada grisa i fresca amb màximes de 16 graus. De moment la tan esperada i necessària pluja no vol fer acte de presència a curt i mitjà termini, veurem dia a dia si aquestes previsions canvien i veiem ploure amb ganes i durant diverses jornades a Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.7.118

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.