Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 07 de Febrer del 2024
MÚSICA

Capella de Ministrers presenta el seu programa Cants de la Terra

La formació valenciana, dirigida per Carles Magraner, oferirà un repertori per a celebrar la interculturalitat

La formació valenciana, dirigida per Carles Magraner, oferirà el programa CANTS DE LA TERRA, un repertori per a celebrar la interculturalitat, i mostrar el patrimoni musical vinculat als seus orígens des del rigor i l'òptica de la música antiga. Capella de Ministrers, un referent nacional i internacional de la música històrica, s'endinsarà, des d'una interpretació històrica, en el món dels cants del poble, romanços, històries cantades, danses populars i altres que han format part de la història recent, tant des de la perspectiva culta com la popular.

 

La preservació d'aquestes tradicions fomenta la solidaritat i el sentit d'identitat, celebrant la història i les tradicions d'un poble. Les peces també exploren els camins secrets de la transmissió musical en una època en què l'oralitat i l'escriptura encara no havien separat els seus camins durant diversos segles.
Carles Magraner ha manifestat que "serà una alegria compartir amb el públic aquestes músiques que formen part del nostre acerb". El viola gambista i musicòleg subratlla que "hem d'estar orgullosos de la riquesa de la nostra música tradicional i popular; el programa que abordarem, Cants de la terra, pretén reivindicar i difondre aquest patrimoni que atresorem".


Per a aquest repertori, Carles Magraner (violes) comptarà amb la cantant Laia Blasco i els intèrprets David Antich (flautes), Juan Perfecto Osca (violó), Eduard Navarro (cornamusa, gralla, bandúrria, oud i duduk), Robert Cases (arpa, guitarra i tiorba), i Miguel Ángel Orero (percussions).


Capella de Ministrers treballa des dels seus inicis en la recuperació i difusió del patrimoni musical que ha rescatat i difós en més de 1.700 concerts i recollit en acurats treballs discogràfics i en diverses participacions, recopilatoris i CDS promocionals. La seua labor investigadora es remunta fins a l'edat mitjana en la qual ha abordat diferents cultures. En la seua trajectòria artística ha actuat en prestigiosos auditoris nacionals i internacionals i ha publicat treballs entorn de la música de la corona de Castella i d'Aragó, àrab-andalusí, sefardita, cristiana, de l'Espanya virregnal del Nou Món, La ruta de la seda, el Misteri d'Elx, els Borja, medieval, renaixentista, el Segle d'Or, barroca, del Mediterrani, sarsuela...


Capella de Ministrers ha sigut finalista dels prestigiosos Premis ICMA 2024 en la categoria de Música Antiga pel disc "Regina", premi que ja va rebre amb el disc "Quattrocento" en 2018 i amb "El collaret del colom" en 2023. Així mateix, va rebre en 2023 la Medalla d'Honor del Consell Valencià de Cultura (CVC) pel seu treball de recuperació de música vocal i instrumental. El concert serà el diumenge 11 de febrer a les 19 h. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l'Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de l'espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.218.84.153

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.