Diumenge, 25 de Febrer del 2024

Actualitzada Divendres, 23 de Febrer del 2024 a les 12:55:22 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 05 de Febrer del 2024
BENESTAR ANIMAL

Més de 135 gossos participen en l'I Concurs Caní Ciutat de Torrent

La cita ha comptat amb més de 100 exemplars de raça, i 35 cans locals per al concurs amateur que en paral·lel se celebrava en aquesta jornada

L'Àgora de Parc Central de Torrent ha congregat aquest diumenge a gossos de raça de tota Espanya per a participar en el 'I Concurs Nacional Caní Ciutat de Torrent'. Un esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de Torrent, a través de la Regidoria d'Atenció Animal, en col·laboració amb la Societat Valenciana per al Foment de les Races Canines.

 

El concurs va comptar amb la participació de més de 100 gossos de raça inscrits en el L.O.E o en el R.R.C. de la R.S.C.E., i 35 exemplars locals per al concurs amateur que en paral·lel se celebrava en aquesta jornada. En aquesta competició local, es premiaven altres característiques, com ara la relació amb l'amo, la manera de passejar o les habilitats d'aquest.

 

El matí començava amb una demostració del treball de la patrulla canina de la Policia Local, en la qual participaven agents canins de tota la província. Es van dur a terme diferents exemples sobre com és el procediment per a la detecció d'estupefaents i altres substàncies, així com demostracions d'habilitat, concentració i obediència.

 

Respecte al concurs nacional, la classificació va tindre en compte criteris com la raça, edat i sexe, passant per diferents fases fins a arribar a una selecció final, on un exemplar per raça va avançar per a competir en les 11 categories, que van ser agrupades segons l'habilitat del gos. Des de l'agilitat fins a l'obediència, cada gos va demostrar la seua destresa i encant, captivant als espectadors i jutges.

 

Una jornada que va congregar a centenars de persones, veïns i visitants, amants dels gossos, consolidant el 'I Concurs Nacional Caní Ciutat de Torrent', que espera repetir en pròximes edicions. Tal com ha assenyalat el regidor d'Atenció Animal, Santiago Calatayud, ''des de l'Ajuntament estem molt contents amb l'acolliment que ha tingut el concurs. L'alt nivell de participació i la implicació de tots els participants ens impulsa a continuar fomentant aquest tipus d'iniciatives amb vista a futures edicions''.

 

El compromís de l'Ajuntament de Torrent i la Societat Valenciana per al Foment de les Races Canines amb el benestar animal es va reflectir en cada detall, garantint una experiència inoblidable per a tots els participants i espectadors.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.200.77.92

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.