Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 01 de Febrer del 2024

El PSOE acusa Folgado d'"amagar-se darrere dels seus regidors"

Segons compte el principal partit de l'oposició, la delegada de Participació Ciutadana respon en nom de l'alcaldessa una pregunta dirigida a la primera edil, argumentant que contesta ella perquè "la senyora alcaldessa no té assumida delegació"

El Partit Socialista ha acusat l'alcaldessa, Amparo Folgado, d'"amagar-se darrere dels seus regidors". Segons compte el principal partit de l'oposició, la delegada de Participació Ciutadana respon en nom de l'alcaldessa una pregunta dirigida a la primera edil, argumentant que contesta ella perquè "la senyora alcaldessa no té assumida delegació".



La pregunta a la qual fa referència el PSOE és referent al projecte de memòria democràtica "Torrent enmig d'una guerra. La societat torrentina en temps convulsos (1969-1939)" que organitzarà l'Ajuntament. Segons els socialistes, "quasi sis mesos han hagut de passar perquè els veïns i veïnes de Torrent puguem saber que la ciutat sí que organitzarà aquest projecte".

 

Després de les reiterades preguntes realitzades en el ple pel regidor socialista Pasqual Martínez dirigides a l'alcaldessa per, la qual cosa el PSOE defineix com "la incertesa generada entorn de la celebració o no de l'esdeveniment i que no trobaven resposta, per fi ahir, 31 de gener, es rebia la tan anhelada contestació".

 

Segons els socialistes, "sis mesos més tard es revela que l'acte està posposat, ja que el setembre de 2023 es van suspendre les activitats en l'Antic Mercat –la sala cívica es troba en obres de reparació des de llavors-, i que es desenvoluparà "quan puga i veja oportú aquest equip de govern".

 

Per als socialistes, "el curiós de la resposta és que l'equip de govern de PP-Vox va renunciar al contracte del projecte el 24 de juliol del mateix any, és a dir, tres mesos abans de la data prevista per a inaugurar-se l'exposició de Memòria Històrica (17 d'octubre) i dos mesos abans de prendre la decisió de frenar les activitats en l'Antic Mercat, i sense considerar en cap moment el canvi d'espai públic".

 

I continuen reflexionant i afirmant que, "el més sorprenent de la nota és la manera d'eludir responsabilitats de la senyora Folgado, qui esquiva donar una reposada en primera persona -malgrat ser dirigida la pregunta a ella- a través de la delegada de Participació Ciutadana, Ana María Penella, argumentant que en resposta a la seua pregunta l'informe que, la pregunta dirigida a l'alcaldessa, Amparo Folgado, correspon ser resposta per la present àrea, ja que com vosté bé sabrà, la senyora alcaldessa no té assumida delegació".

 

El Grup Municipal Socialista ha volgut recordar a l'alcaldessa que, "és la seua obligació legal contestar les preguntes que se li dirigeixen en el Ple segons es recull en la Llei de Bases de Règim Local i el Reglament Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les entitats locals, a més de ser la seua responsabilitat com a màxima representant del municipi i responsable de la seua gestió política davant el Ple".

 

Segons el portaveu socialista, Andrés Campos, "tenim una alcaldessa d'AVE que només vol figurar en les fotos, en les seues i en les dels altres, i que tracta d'eludir constantment qualsevol classe de responsabilitat, transferint els problemes del seu dèficit de gestió a tercers o a l'anterior equip de govern".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.23.159

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.