Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 02 de Febrer del 2024
TRADICIONS

Torrent viu una Entrà de la Flora multitudinària

Centenars de torrentins i torrentines van omplir el recorregut entre la parròquia de Sant Lluís Bertran i la parròquia de l'Asunción en una de les tradicions més antigues de la localitat

Torrent ha viscut una Entrà de la Flor multitudinària tant pel nombre de participants com de públic que va omplir el recorregut entre la parròquia de Sant Lluís Bertran i la parròquia de l'Asunción en una de les tradicions més antigues de la localitat.

 

A les 9 en punt va començar el passacarrer en la qual van participar els clavaris de la Verge del Rosari de 2024, clavaris d'anys anteriors i aficionats i aficionades a la pólvora que amb coets agafats amb tenalles ompliren de pólvora part del centre històric de Torrent. Com a marca la tradició la branca d'ametler en flor va presidir l'acte acompanyada per la banda de música del Cercle Catòlic fins a l'Arxiprestal.
 

Ja en el temple, el rector va beneir la branca d'ametler i es van resar els gojos en honor a la Verge del Rosari que presideix una de les capelles de l'església on es va oferir una xicoteta branca. Després de l'acte religiós els clavaris de 2024 es van traslladar a la gàbia situada al carrer de l'Ermita per a gaudir d'una cordà en la qual es van disparar milers de coets que van posar punt final a aquesta tradició centenària.

 

L'Entrà de la Flor té un origen pagà, concretament es remunta a l'època romana en la qual se celebrava l'arribada de la primavera. Aquesta tradició va adquirir un caràcter religiós que s'ha mantingut intacta gràcies al treball de la Confraria de la Verge del Rosari, la més antiga de la ciutat.

 

Èxit d'audiència en Tele Torrent
Un any més els nostres companys de Tele Torrent van retransmetre en directe l'Entrà de la Flor amb entrevistes als protagonistes de la nit que va aconseguir els 200 espectadors en el seu minut d'or. El presentador de Torrent de Festa, Santiago Miquel, va acostar a les llars de centenars de torrentins i torrentines aquesta tradició que se celebra cada 1 de febrer. L'Entrà de la Flor, gràcies a la retransmissió de tele Torrent es va poder gaudir des de Saragossa, Castelló o Alacant entre altres localitats.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.80.71

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.