Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 31 de Gener del 2024
PRESSUPOST

L'equip de govern presenta el seu pressupost que ascendeix a 73.358.000 euros

L'alcaldessa, Amparo Folgado, ha destacat el compromís social i econòmic, en la seguretat ciutadana, la neteja i en les instal·lacions esportiva. Ha transcendit que VOX, soci de govern del PP, es va abstindre en Junta de Govern i ha demanat més temps per a revisar el document

L'equip de govern de PP i VOX han presentat els seus primer pressupostos en coalició que ascendeix a més de 73 milions d'euros. L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha assenyalat que "amb aquest pressupost per a 2024 volem millorar la seguretat ciutadana, la neteja, l'ocupació, el benestar dels torrentins i les instal·lacions esportives, principals preocupacions dels nostres veïns". 

 

Però tot apunta al fet que la seua aprovació podria retardar-se ja que VOX, soci de govern del PP, es va abstindre en la votació d'aprovació dels pressupostos en Junta de Govern i ha demanat més temps per a revisar el document. Sembla ser que no està d'acord amb els diners que s'ha destinat a la delegació d'Educació.
 

Segons fonts municipals, "no s'ha reduït la partida d'educació, només és que el Gabinet Psicopedagògic que mantenia l'Ajuntament ara passa a les mans de la conselleria, estem parlant d'uns 600.000 euros que l'Ajuntament destinava a aquest servei que continuarà prestant la Generalitat".

 

Es tracta del pressupost més alt de la història de la ciutat, amb inversions de set milions. En línies generals, destaca l'increment de les partides destinades a benestar social, seguretat ciutadana, neteja, ocupació i esports. Amb l'objectiu de posar en marxa la Policia de Barri amb la incorporació de nous agents, la millora de la neteja als carrers amb el nou contracte, més serveis de neteja, maquinària i nous contenidors.


Entre els grans reptes a destacar d'aquest pressupost, per primera vegada en vuit anys, s'ha aconseguit una reducció en els impostos municipals amb la baixada de l'impost de la contribució. Es redueixen els ingressos per IBI. Destaca aquest pressupost de 2024 pel seu enfocament inversor, amb una assignació de 4,8 milions d'euros als quals caldrà suma 1,8 milions d'euros recuperats de préstecs anteriors que no s'havien utilitzat. De les inversions, destaca la inversió de 2,3 milions d'euros, que es destinaran a l'adquisició de sis camions elèctrics de recollida de residus.


En l'àmbit de la seguretat ciutadana, es preveu un augment en el pressupost destinat a la Policia Local en més de 800.000 euros, la qual cosa permetrà la contractació de més agents i la recuperació de la tan esperada policia de barri, en l'aposta del consistori per incrementar la seguretat en tots els punts de la localitat. A més, en el que a infraestructures es refereix, està prevista la construcció del nou Centre de Dia de la Diputació de València, una iniciativa encaminada a la millora significativa els serveis socials de Torrent, així com la finalització del Centre de Salut de Parc Central, per part de la Generalitat Valenciana i l'inici de la futura Ciutat de la Justícia.


Per a despeses imprevistes, l'equip de govern augmentarà el doble el fons de contingència, augmenta a 200.000 euros, reservats per a necessitats amb una previsió realista. El pressupost també contempla augments significatius en àrees com el benestar social, que incrementa la inversió en 250.000 euros i on destaca l'augment de 100.000 euros destinats a la Targeta Moneder.

 

Un recurs per a donar suport a les persones de la localitat que més ho necessiten, que aspira a substituir aviat el Punt d'Aliments, per a una gestió més racional i respectuosa.
En aquest nou exercici, el consistori presenta una forta aposta per l'àrea d'Esports, amb una inversió que passa d'1,8 milions a 2,2 milions d'euros destinats a la FDM. En aquest punt, està prevista la creació, així com la millora de les instal·lacions esportives del municipi.


Tal com ha assenyalat l'alcaldessa de la ciutat, Amparo Folgado, "es tracta d'un pressupost viu que s'anirà adaptant a les necessitats diàries de Torrent, per a la millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, i que s'incrementarà amb les inversions externes''. Precisament, sota aquesta premissa, es preveu augmentar al llarg de l'exercici les inversions destinades a l'àrea d'Educació i Sanitat.


Respecte a la neteja, una de les grans apostes d'aquest Govern, s'han destinat 2,1 milions d'euros per al nou contracte de neteja, que a partir de març es començarà a veure la seva aplicació real als carrers amb l'increment de freqüència en la recollida de residus i la renovació dels contenidors del cas urbà de Torrent, que seran sense pedal, facilitant el seu ús, sobretot a les persones majors.


Cal dir que entre els reptes als quals s'enfronta aquest pressupost, el consistori farà front al nou impost d'escombraries creat pel Govern d'Espanya, per al qual s'ha de destinar 670.000 euros, que no serà trasllat als veïns enguany, i a la nova vessa del EMTRE. A més, amb el retorn de les Regles fiscals, el nou equip de govern no podrà disposar dels romanents de tresoreria per a despeses corrents, com si podia utilitzar l'anterior govern.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.24.124

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.