Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 16 de Gener del 2024
SANITAT

L’onada de grip i Covid col·lapsa les urgències dels centres de salut de Torrent

L’augment de contagis durant Nadal ha obligat la Generalitat a tornar a obligar a l’ús de la mascareta en centres sociosanitaris

 
L’augment de casos de grip i Covid ha col·lapsat les urgències dels centres de salut de Torrent i de l’Hospital General de València. Una mitjana de huit és el que han patit els ciutadans i ciutadanes que han hagut de fer ús de les urgències del General davant la falta d’atenció en els centres de salut de Torrent, tancats a les vesprades durant l’època de Nadal i que ha provocat llargues cues, tant en els ambulatoris com en l’Hospital General, que en alguns moments s’ha quedat sense llits per poder ingressar els pacients.
 
Per la qual cosa, davant de l’espectacular augment dels contagis en la Comunitat Valenciana, la Generalitat Valenciana junt amb la de Catalunya varen ser els primers a tornar a fer obligatòria la mascareta en els centres sociosanitaris i farmàcies de tot el territori fins que els casos de Covid i grip baixen. Aquesta decisió també es va prendre per part del Ministeri de Sanitat el passat 10 de gener. Segons ha explicat la ministra de Sanitat, Mónica García, després de no arribar a un acord amb les comunitats autònomes en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut del passat 8 de gener, el Govern ha optat per fer una Declaració d’Actuacions Coordinades per a estendre l’obligatorietat a totes les regions fins que el pic de contagis comence a baixar. 
 
A més la Generalitat Valenciana ha començat a vacunar sense cita prèvia de grip i COVID-19 des del dilluns 8 de gener. També els xiquets poden vacunar-se en els centres d’Atenció Primària amb servei de pediatria per a la qual cosa s’ha instat les famílies que faciliten la immunització dels menors. Fins al moment, Sanitat ha administrat 1.035.089 dosis de vacuna contra la grip, 769.425 dosis contra el virus de la COVID-19 i 25.459 contra el virus respiratori sincicial. 
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.140.222

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.