Dijous, 19 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 25 de Gener del 2024
MOBILITAT

L’ús del patinet en Torrent preocupa perque “s’ha anat de mare”

PP, VOX, PSOE i Compromís-Podem-EU portaran a una comissió la formació de l’ús del patinet davant l’augment del seu ús

L’ús del patinet cada vegada més estés en les localitats ha provocat un debat entre els diferents grups polítics en el ple ordinari del passat dijous 11 de gener. Una moció presentada per Compromís-Podem- EU que demanava fer obligatori un curs de formació als usuaris sense carnet de conduir va traure a la llum la preocupació per l’augment d’aquest tipus de vehicles. En concret el portaveu del Partit Popular, Jose Maroto, literalment va dir que l’ús “s’havia anat de mare”, però que malauradament des dels ajuntaments no tenen capacitat per expedir permisos de circulació d’aquest tipus de vehicles. 
 
En un principi la moció presentada pel portaveu de Compromís-Podem-EU, Xavi Martí, va ser rebutjada per la resta de grups, però després d’un acord entre els grups es va retirar de l’ordre del dia per debatre com afrontar la formació dels usuaris d’aquest tipus de vehicles en una comissió per a portar de nou la proposta al ple i ser aprovada. 
 
Les xifres d’augment d’accidents van cada vegada més en augment. Un exemple és la ciutat de València que va registrar fins a agost de 2023 més de 600 accidents de trànsit. Sí que és cert, que Torrent compta amb una ordenança municipal i que es completarà després d’estudiar com fer arribar a la població usuària més formació, sobretot els menors de 18 anys que no disposen de coneixements de circulació per falta de la seua obligatorietat.
 
Compromís-Podem-EU planteja un curs per usuaris de patinets
Des del grup municipal troben imprescindible que les persones usuàries de VMP coneguen obligatòriament les normes bàsiques de circulació, així com la regulació de les mateixes al municipi. Expliquen que aquest objectiu de formació es podria assolir amb un curs bàsic, que pot ser fins i tot online, en el qual s’aprenga com circular i també en quines vies públiques poden fer-ho. “Entenem que aquest curs ha de ser superat de manera obligatòria, la qual cosa implica la seua gratuïtat per a totes les persones sense cap tipus de carnet de conduir que precisen circular amb VMP per la nostra ciutat. Segons la modificació que hem proposat una vegada obtingut el certificat aquest”. podrà ser exigit per part de la Policia Local ”. Ha conclòs Xavier Martí.
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.182.181

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.