Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 02 de Febrer del 2024
TRADICIONS

Torrent es prepara per a celebrar un Sant Blai mutitudinari en cap de setmana

Les dones de la confraria ja han començat amb la preparació de les botelletes d’oli que es repartiran en l’Ermita el 3 de febrer

Un Sant Blai multitudinar. Aixó és el que espear Torrent enguany ja que la festa cau en dissabte. La Confraria de Sant Blai es troba ha començat amb els preparatius per a la celebració de la festivitat de Sant Blai, una festa profundament arrelada en el cor del barri de l’Ermita de Torrent. La tradició i la devoció s’entrellacen per a donar lloc a una sèrie d’activitats que reuniran la ciutat entorn d’aquesta celebració tan especial i plena de costums gastronòmics genuïnament torrentinas com l’elaboració del Rossejat torrentí, el “Gaiato de Sant Blai” o els “Santblaiets”, a més de la Fira que congrega a milers i milers de veïns i turistes de tota la comarca.
 
Des de la Confraria i al costat de les dones del barri, han començat els treballs de preparació dels botecitos d’oli que seran beneïts i oferits des de la caseta situada a la porta de la Parròquia de Sant Luís Bertrán, el pròxim 3 de febrer, per a curar el mal de gola, com mana la tradició. Enguany, a més, han comptat amb l’ajuda de la Fundació Espurna. L’alcaldessa de la ciutat, Amparo Folgado, com cada any les ha visitades i ha col·laborat amb elles a emplenar els pots d’oli que serà beneït.
 
Una altra tradició que cada any es compleix és l’elaboració dels tradicionals “Santblaiets”, xicotets dolços que formen part essencial de la celebració i la recepta secreta de la qual es desconeix. Tot el barri col·labora en la seua elaboració en el que es converteix en un matí festiu i en el qual les dones de l’Ermita s’afanyen per preparar-los en un forn del barri al costat de la parròquia. 
 
Enguany l’acte de la Passejà del Guió és el dia menge 28 de gener a les 12:15 on els clavaris i clavariesses rebran les seues medalles, es recitarà el vers i es repartiran milers de dolços i caramels pels principals carrers del barri de l’Ermita on té lloc la festa el 3 de febrer.
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.227.46.76

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.