Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 30 de Gener del 2024
TRADICIONS

Torrent es prepara per a viure l’Entrà de la Flor

El pròxim 1 de febrer la localitat acull la tradició més antiga que s’ha celebrat des de fa més de quatre segles

El próxim 1 de febrer Torrent tornarà a viure l’Entrà de la Flor, la seua tradició més antiga  i que es conserva de generació en generació gràcies als clavaris de la Verge del Rosari. La jornada comença de bon matí per a tallar la primera branca en flor d’un ametler, que a la nit es’ofereix a la Verge en la parròquia de l’Assumpció.  Tot seguit, els clavaris i clavariesas, juntament amb la resta de persones participants, es reuniran per a esmorzar i menjar en la caseta del Rosari, tal com dicta la tradició on la pòlvora serà la protagonista. 
 
Ja a la nit, entre música i pólvora, els membres de la confraria junt els clavaris, traslladen la branca d’ametler des de Sant Lluís Bertran fins a la e l’Assumpció, on la branca, que representa la primera flor de l’any, es s’ofereix a la Mare de Déu. L’acte i la jornada festiva finalitza amb la celebració de la cordà en una gàbia especialment construïda perquè els clavaris disparen milers de coets.
 
Una tradició que es remunta al segle XVII i anuncia l’arribada de la primavera
L’Entrà de la Flor és una festivitat que es remunta al segle xvii, en la qual els clavaris i membres de la Confraria de la Mare de Déu del Rosari fan lliurament de la primera branca d’ametller en flor a la Verge. La tradició oral ens explica que aquesta és una festa centenària a Torrent. No obstant això, no es coneix l’origen precís d’aquesta festa ni des de quan exactament és la Confraria de la Verge del Rosari i Sant Lluís Gonzaga l’organitzadora, encara que l’Acta de Refundació de l’any 1940 mostra que una de les obligacions, des de la fundació de la Confraria, és oferir les primícies que la naturalesa ens envia. Una costum i una tradició que alguns daten de l’època romana a la ciutat. 
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.128.201.158

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.