Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 26 de Gener del 2024
MEDI AMBIENT

Les temperatures comencen a normalitzar-se, però seguiran per damunt de la mitjana

Torrent ha patit temperatures més pròpies de finals del mes de maig que de gener amb màximes que el dijous 25 van aconseguir els 26 graus

L'hivern sembla que no vol instal·lar-se a Torrent. Gener, un dels mesos més freds de l'any, ha patit temperatures més pròpies del mes de maig amb màximes, que el dijous 25, van aconseguir els 26 graus, 10 graus per damunt de la mitjana. La culpable, una massa d'aire càlid provinent del continent africà que ha deixat altes temperatures, ja no sols en la Comunitat sinó en la resta del país i part del continent europeu.



La bona notícia és, que a partir d'aquest divendres les temperatures tendiran a normalitzar-se, encara que seguiran per damunt dels valors normals per a un mes de gener amb màximes de 20 graus per exemple aquest dissabte 27 i que començaran a baixar i s'estabilitzaran al llarg de la setmana pròxima.



La mala notícia i que ja comença a ser preocupant, és la falta de precipitació. Després de l'episodi de poc menys de 24 hores fa una setmana, no s'esperen precipitacions a curt ni a mitjà termini a Torrent. Aquest dissabte els núvols guanyaran terreny, però no deixaran ni una gota després de la tardor més seca i càlid des que hi ha registres i un hivern pràcticament inexistent en les nostres latituds.



Màximes superiors a 30 graus al gener
Localitats de la província de València com Calles, Gavarda i Anna van patir màximes de 30,7 que han deixat bocabadats als experts en meteorologia. Des d'AVAMET han comentat aquestes dades en les seues xarxes socials. “Estem impressionats. Gener és el mes més fred de l'any i no tenim constància de cap altre registre històric superior als 30 °C en gener”.

 

A més, segons la plataforma Extreme Temperatures Around The World, que arreplega els registres més significatius en tot el planeta i disposa de més registres en el continent europeu, la informació de les estacions d’Avamet suposa, segons han informat mitjançant les xarxes socials que, “hem arribat a les temperatures més altes registrades mai en un mes de gener a tot Europa”. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.76.94

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.