Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 26 de Gener del 2024
MÚSICA

L'Orquestra de l'Horta Sud organitza unes jornades de formació amb les societats musicals de Torrent

En aquest cicle es treballaran obres de Beethoven i Bach amb l'alumnat que conforma la plantilla i culminarà amb un gran concert en l'Auditori el 21 d'abril

L'Orquestra de l'Horta Sud (OHS) encara el primer semestre de l'any amb un intens programa de formacions, masterclass i concerts. En els primers mesos de 2024, l'activitat de l'OHS es desenvoluparà a Torrent, amb la col·laboració de les dues societats musicals de la ciutat i de l'ajuntament, i culminarà amb un gran concert el 21 d'abril en l'Auditori.

 

En aquest cicle, l'alumnat treballarà les obres “Concert per a violí i oboé” de Bach i la Setena Sinfonia de Beethoven, continuant amb el repertori clàssic i més adequat per a aprofundir en el perfeccionament. El catedràtic del Real Conservatori de Madrid, Juan Luis Martínez, continuarà al capdavant de la direcció, amb el suport d'Enric Parreño en la codirecció, Claudia Alós en la gestió cultural i Óscar Abad en la coordinació acadèmica.

 

La primera jornada del trimestre es desenvolupa aquest dissabte, 20 de gener de 2024, en les instal·lacions de la Unió Musical de Torrent, situades en l'avinguda al Vedat. Comptarà amb un total de set docents especialistes a més del director. A les 9,30 hores, després de la benvinguda a l'alumnat, s'iniciaran diferents masterclass per instruments. Entre les 10,30 i les 11,30, es realitzarà una classe d'assaig de les obres.

 

Una segona masterclass culminarà el matinal. Posteriorment, s'ha programat una altra jornada formativa en les instal·lacions de la societat musical Cercle Catòlic. “Agraïm a les dues societats musicals de Torrent, la UMT i el Cercle, dues institucions de referència a la comarca, la seua col·laboració en el nostre projecte amb la cessió de les seues instal·lacions per a les formacions. També per a l'Orquestra de l'Horta Sud serà una fita actuar en l'Auditori de Torrent, la qual cosa agraïm enormement a l'ajuntament”, assenyala la presidenta de l'OHS, Teresa Estreder.

 

Un projecte comarcal La OHS es va crear en 2021 amb l'objectiu de potenciar els instruments de corda i els repertoris d'orquestra a la comarca. El projecte de la OHS té com a principal suport la Mancomunitat de l'Horta Sud i compta amb el patrocini de Caixa Popular així com el suport tècnic i d'infraestructures de la Unió Musical d'Alaquàs. L'orquestra es va presentar a l'octubre de 2022 a Torrent i en 2023 ha actuat a Xirivella, Alaquàs, Aldaia i Picassent

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.198.28

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.