Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 25 de Gener del 2024

La Fundació Esportiva de Torrent aprova el Pressupost per a 2024

Compromís-Podem-Esquerra Unida es desmarca de la proposta, i demana més recursos per als clubs torrentins i un sistema de repartiment basat en la presentació de projectes

La Fundació Esportiva Municipal de Torrent va aprovar en sessió ordinària de la seua Junta Rectora el projecte de pressupostos que regiran per al present any 2024. Els pressupostos havien d’estar aprovats el 31 de desembre, junt el de la resta d’ens i empreses que formen part del perímetre de consolidació públic de l’Ajuntament de Torrent, als que s’ha d’incorporar els resultats de la mercantil mixta Aigües de l’Horta. 

 

El pressupost central de l’Ajuntament també resta per presentar i junt els dels organismes autònoms i empreses municipals esmentats conformarà el consolidat final. Addicionalment, el Govern de l’Estat Espanyol encara no s’ha manifestat de manera oficial sobre si tornaran a activar-se les regles fiscals de despesa per al present 2024, i que implicarien, entre altres qüestions, destinar els diferents romanents a amortitzar el deute i a aplicar un control i autorització exhaustiu en les partides d’inversions i de despesa corrent.

 

Amb tots aquests condicionants, i quant a la representació política present a la sessió del Consell Rector de l’ens esportiu, el pressupost isqué endavant amb els vots a favor dels grups que componen el govern municipal (PP-VOX) i el vot en contra de la coalició conformada pel grup municipal de Compromís-Podem-Esquerra Unida. El grup Socialista no va assistir a aquesta sessió.

 

La principal diferència entre el govern i l’oposició va radicar en el sistema de repartiment de les diferents ajudes i subvencions atorgades als clubs esportius de Torrent. "La proposta presentada per PP-VOX era pràcticament un calc de les presentades per la Corporació anterior (conformada per PSOE i Ciudadanos), i que es fonamenta en les subvencions nominatives (subvencions atorgades a dit per part del govern municipal), enfront del model demanat per Compromís-Podem-Esquerra Unida, basat en la concurrència competitiva mitjançant la presentació de projectes esportius".

 

Aquest últim sistema, en paraules del seu portaveu Xavier Martí, "assegura que els clubs puguen establir, en un document, quines són les seues necessitats en diferents aspectes de la gestió que els afecten, com són el personal necessari (entrenadors, fisioteràpia), el material, els desplaçaments, el manteniment d’instal·lacions, les ajudes a esportistes sense recursos, etcètera".   

 

Martí ha expressat que, "amb el sistema actual, molts clubs no poden fer-se càrrec d’aquelles quotes de persones que, per circumstàncies econòmiques, es troben en dificultats i que els impossibiliten la pràctica regular de l’esport, de tal manera que només aquells esportistes que puguen pagar-se les quotes i el material necessari poden accedir a participar de les activitats esportives federades que representen les diferents entitats torrentines".

 

També el portaveu de la coalició d’esquerres ha explicat que, "la concurrència competitiva al·ludida és la defensada pels propis clubs, que són els primers interessats a presentar els seus projectes esportius en base a un document seriós i compromés amb l’esport que representen, les persones federades de les diferents modalitats, i, en definitiva, la pròpia ciutadania torrentina".

 

Finalment, Xavier Martí, també va fer referència que el document del pressupost "presentava una sèrie de problemes, com recollir una subvenció de 18.000 € dels fons europeus Next Generation que encara no estava concedida oficialment, i pressupostar 12.900 € per la concessió administrativa de la cafeteria quan realment les obligacions de pagament anual són per 8.800 €".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.29.138

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.