Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
Imatge d'un termòmetre de Torrent en novembre Imatge d'un termòmetre de Torrent en novembre
REDACCIÓ
Dimarts, 23 de Gener del 2024
MEDI AMBIENT

Torna la calor en ple mes de gener en Torrent

Les màximes aconseguiran els 25 graus i les mínimes no baixaran de 10 estant 6 graus per damunt de la mitjana d'un dels mesos més freds de l'hivern

Sembla que l'hivern no vol arribar a la Comunitat Valenciana i després d'uns dies amb temperatures normalitzades i fins i tot més baixes de l'habitual torna la calor i el "bon temps" en ple mes de gener. Segons les previsions les màximes aconseguiran o podran superar els 25 graus en les hores centrals del dia i les mínimes no baixaran dels 19 estant 6 graus per damunt de la mitjana. El culpable d'aquestes temperatures excepcionalment altes és un anticicló que provoca l'arribada de vents càlids del nord d'Àfrica i que fa disparar els termòmetres situant-los en valors més propis de finals de la primavera que de ple hivern.

 

Segons les previsions el dia més calorós de la setmana serà aquest dijous quan a Torrent s'obtinguen els 25 graus, situant-se 10 graus per damunt de la mitjana i amb mínimes que encara amb cel buidat, no baixaran dels 10 graus. A partir del divendres els termòmetres tornaran a baixar en desplaçar-se l'anticicló i deixant entrar vents de llevant que ajudaran a normalitzar les temperatures a valors més normals en aquesta època de l'any.


La mala notícia afegida a aquestes temperatures és la falta de pluja que anem patint des d'inicis del mes d'octubre. L'episodi de pluges del divendres passat tan sols dur menys de 24 hores deixant registres menors dels esperats. De moment, els meteoròlegs no veuen pluja a la vista ni a la fi de gener ni en la primera setmana de febrer, un tema que comença ja a preocupar molt.

 

Any del Xiquet
El registre de temperatures de l'any de 2023 l'ha situat com el més calorós de la història. La previsió de cara a aquest 2024 indica que si es compleixen els pronòstics, se superarà. Així ho avisa l'Organització Meteorològica Mundial que apunta que 2024 podria ser encara més calorós que 2023, atés que l'esdeveniment del Xiquet sol tindre l'impacte més gran en les temperatures globals després d'aconseguir el seu zenit.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.84.39

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.