Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 22 de Gener del 2024
ENTREVISTA JESÚS ROS, REGIDOR DEL PSOE EN L'AJUNTAMENT DE TORRENT

Ros: "En política mai es pot dir ‘de este agua no beberé’, però ara jo no tinc set"

L’exalcalde reconeix, en aquests moments, que no tornaria encapçalar la llista del seu partit a unes noves eleccions, “el meu camí ja sé quin és”

Com està vivint aquesta nova etpa de la seua vida política? Amb molta intensitat la veritat i continue fent el que feia abans, vaig a l’ajuntament tots el dies, però sí que és veritat que la responsabilitat no és la mateixa en el sentit de la pressió del dia a dia com a cap del consistori. Però encara parlem amb mi i em pregunten per a vore com resoldre els seus problemes i és d’agrair. 

 

Tota una sorpresa que  vosté deixara el càrrec de portaveu en mans d’Andres Campos, per què? Els que em coneixen saben que no va ser ninguna sorpresa. M’agrada estar en el grup escoltar i ajudar els meus companys i assessorar-los. I cal ficar en valor el potencial que té el grup socialista en Torrent amb homes i dones molt capacitats i capacitades i sobretot gent jove amb ganes i experiència i amb una gran carrera en la política local, jo estic per ajudar i assessorar. No tocava que jo estiguera ahí fent de barrera.  

 

Això significa que es farà a un costat de cara a les pròximes eleccions locals? En política mai es pot dir “de este agua no beberé”, però si en aquests moments em pregunten podria dir que ara no tinc sed i el meu camí ja sé quin és. Ara em queda espentar i ajudar i fer possible una oposició coherent i és el que estem fent. 

 

Per les seues paraules està buscant una persona per a substituir-li? En aquest sentit desmenteix els rumors d’enfrontament dins del grup municipal? Poden ser rumors de fa 30 o 40 anys. Afortunadament el nostre partit té un camí clar i la persona qui vulga ser candidata ha de presentar-se a unes primaries. I enfrontaments en eixe sentit quan les coses estan tan reglades seria perdre el temps. Jo estic content de com funciona l’agrupació i el grup municipal i qui diga que hi ha algun problema ni coneix al grup ni els 10 regidors i regidores que el componen. 

 

Ximo Puig ha anunciat que deixa la secretaria general del PSPV. És l’executiva qui ha d’encetar el calendari electoral i marcarà els temps i les condicions que han de reunir els candidats i candidates. El partit el que demana sempre és que es negocie i si no hi ha un acord és la militancia la que té l'última paraula votant. Jo crec que abns de Falles tindrem un nou secretari general que no sé si serà home o dona, lo positiu és que el partit té “banquillo”. 

 

Tornat a casa, el seu partit ha començant fent una oposició molt intensa mitjançant les xarxes socials i una publicació vinculada al PSOE? Reconec que no soc de xarxes socials, però reconec que és una ferramenta molt potent encara que el més important és el treball que fem en les comissions i en els plenaris preguntat, opinant i presentant propostes. I hem volgut tindre un mitjà que siga una finestra oberta per a que la gent puga expresar-se i això està per damunt de tot. 

 

El PSOE va denunciar davant el síndic de greuges l’apropiament que segons el seu partit va fer l’alcaldessa de l’enderrocament de la vivenda de Bisbe Benlloch. Recurrirem al no tindre cap tipus de resposta i el va ser va ser una mentira fragrant. Nosaltres demanem la documentació d’eixe enderrocament, d’eixe expedient i no l’hem rebuda i no enviaran perquè no existeix, ha sigut una gestió que ha portat a terme una empresa privada i no l’ajuntament com la senyora alcaldessa volgué fer creure a tots. Dubte que apareguen eixos papers. 

 

L’any 2023 va finalitzar amb un ple extraordinari demanat pel PSOE després d’unes paraules que una assessora de l’equip de govern va difundir per xarxes socials. Ja fa un temps que el Partit Socialista este revent atacs pot haver descontet i no estar d'acord, però d’ací a patir el que estem veient. Nosaltres sempre hem intentat mantindre el clima de la política local amb cordialitat i respecte personal, però s’ha introduÏt un element nou en aquesta legislatura que l’ha tirat tot al traste. 

 

Ha començat el 2024 amb el pressupost prorrogat. El pressupost a vegades és complicat. Però no és comprensible que tenint els 13 vots necessaris, estigam a meitat de gener sense uns pressupostos aprovats. Però això ja entra en la forma de treballar que té cada equip de govern i les seues prioritats i les possibilitats o no de cuadrar-los. Però també és el primer any del regidor d’Hisenda. Cal ser condencients i reconèixer que està fent un esforç important.

 

Encara amb la majoria de l’equip de govern, el seu grup presentarà esmenes al pressupost? Només la Junta de Govern aprove l’esborrany i ens faciliten el document es posarem a treballar per presentar les nostres propostes. Nosaltres tenim un coneixement molt profund del pressupost i es coneguem perfectament cada partida i podem aportar, però després ja depen de l’equip de govern si acepta o no les nostres propostes des del coneixement i per ajudar. No com algunes esmenes que es presentàven abans que tot era ficar i ficar i no llevaven res. 

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.64.74

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.