Dijous, 19 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 18 de Gener del 2024
PRESSUPOST 2024

L'equip de govern aprovarà un pressupost que supera els 73 milions d'euros

S'ha anunciat a més que baixarà la contribució després de 8 anys congelada i augmentarà fins més de 7 milions d'euros les inversions en aquest any

L'equip de govern està preparant el pressupost més gran de la història de la ciutat, que superarà els 73 milions d'euros, 7,4 milions més respecte al de l'any 2023. Des del govern de la popular, Amparo Folgado han volgut destacar la baixada d'impostos com el de l'IBI, que per primera vegada en 8 anys baixa el coeficient i que reduirà en 260.000 euros els ingressos en aquesta partida.



El pressupost de 2024 s'aprovarà en els pròxims dies per la Junta de Govern Local per a començar el procés administratiu fins a la seua aprovació pel ple municipal. L'equip de govern ha volgut a més destacar el caràcter inversor del pressupost, ja que destinarà més de 7 milions d'euros a invertir en "la millora de la vida dels ciutadans de Torrent" i assumirà l'increment pel nou contracte de neteja urbana.



D'altra banda, l'Ajuntament de Torrent haurà de fer front a desafiaments pel retorn de les regles fiscals, suspeses amb motiu de la pandèmia de coronavirus i posteriorment per l'impacte de la guerra a Ucraïna. Per aquesta raó, el consistori no podrà fer ús del superàvit de 2023 per a despeses corrents, alguna cosa que sí que podia realitzar l'anterior govern municipal. Per això, el Pressupost de 2024, segons fonts municipals, "serà el més realista de tots".

 

Al costat del retorn de l'anterior normativa, l'equip de govern haurà de fer front a l'impost de residus posat en marxa pel govern de Pedro Sánchez i que anuncien des de l'equip d'Amparo Folgado, "assumirà sense carregar-lo als veïns i que supera els 600.000 euros". El regidor d'Hisenda i Desenvolupament Econòmic, José Maroto ha assenyalat que, “durem a terme una millor gestió dels recursos municipals, per a oferir més i millors serveis, invertir en el que realment interessa als nostres veïns i complint els nostres compromisos, a més d'abaixar els impostos”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.47.208

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.