Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 17 de Gener del 2024
PINTURA

La Família Torrent Carratalà cedeix a l'Ajuntament de Torrent una obra de Genaro Palau

L'obra està dedicada al que fora alcalde a la fi del segle XIX, Sr. Francisco Carratalà Sancho i la cessió del qual al consistori durarà 10 anys

L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha rebut a la Família Torrent Carratalà, que ha realitzat una cessió temporal de 10 anys, de l'obra artística “Retrat de Sr. Francisco Carratalá Sancho”, de l'autor torrentino Genaro Palau Romero. Es tracta d'una obra feta amb la tècnica de pintura a l'oli, de finals del segle XIX.



L'obra del reconegut artista de Torrent ja està instal·lada en l'Alcaldia. El quadre està presidit per la Verge dels Desemparats, als seus peus i a l'esquerra, la imatge de Sant Francesc d'Assís, a la seua dreta, Sr. Francisco Carratalá Sancho, qui va ser alcalde de Torrent en eixa època, representat amb la vara de comandament i contemplant a la Mare de Déu. Carratalà va ser alcalde de Torrent en tres ocasions, de 1887 a 1891, de 1897 a 1899 i de 1901 a 1902.



L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha agraït a la Família Torrent Carratalà aquesta cessió al consistori i ha assenyalat que “és un honor poder instal·lar aquesta important obra en l'Alcaldia, per ser una obra de Genaro Palau, per estar dedicat a un alcalde d'aquesta ciutat, per aparéixer la Patrona de la ciutat, la Verge dels Desemparats i també, Sant Francesc d'Assís, fundador dels Caputxins i que en l'època en la qual es va crear l'obra, s'acabaven d'instal·lar en el Convent de Mont-Sió”. L'obra “Retrat de Sr. Francisco Carratalá Sancho”, representa un compendi de motius torrentins que li donen més valor per a l'Ajuntament de Torrent, on s'allotja l'obra en els pròxims deu anys.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.142.197.175

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.