Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 15 de Gener del 2024
EDUCACIÓ

Torrent seu de la VII sessió autonòmica del Model de Parlament Europeu per a Comunitat Valenciana i Múrcia

Aquest dissabte, Torrent es va convertir en l'epicentre del debat i la participació estudiantil en acollir la setena sessió autonòmica del Model de Parlament Europeu

Aquest dissabte, Torrent es va convertir en l'epicentre del debat i la participació estudiantil en acollir la setena sessió autonòmica del Model de Parlament Europeu (MEP) per a les regions de la Comunitat Valenciana i Múrcia. L'esdeveniment va reunir alumnes de 16 anys de diferents col·legis, els qui durant tres intensos dies se submergeixen en el paper d'eurodiputats, debatent, proposant i treballant en la consecució de consensos.



La sessió inaugural va tindre lloc en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Torrent, i va estar marcada per la presència de les autoritats locals. L'alcaldessa, Amparo Folgado, i el primer tinent alcalde, Guillermo Alonso del Real, van presidir l'acte, brindant el seu suport i reconeixement a la importància d'aquesta iniciativa educativa.



Els participants, representant als seus respectius col·legis i assumint el paper d'europarlamentaris, van iniciar la jornada amb els seus discursos inicials. Entre els centres educatius que van formar part d'aquesta experiència, destaquen dos centres de la ciutat: Jules Verne School i el Col·legi El Vedat.



Durant la sessió, els joves estudiants van abordar temes de rellevància europea, des de les malalties mentals a l'arribada de la intel·ligència artificial, entre altres temes. Aquest exercici no sols fomenta el desenvolupament d'habilitats comunicatives i argumentatives, sinó que també promou la comprensió de la dinàmica parlamentària i la importància del diàleg en la construcció de consensos.



El MEP brinda als estudiants l'oportunitat única d'experimentar el funcionament real de les institucions europees i comprendre la complexitat de la presa de decisions en l'àmbit supranacional. A més, aquest tipus d'esdeveniments contribueixen a forjar ciutadans informats i compromesos amb la realitat política i social que els envolta.
 

El compromís de Torrent amb l'educació i la participació activa dels joves en la vida democràtica s'ha vist reflectit una vegada més en la reeixida realització d'aquesta VII Sessió Autonòmica del Model de Parlament Europeu.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.162.152

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.